Buszba hajtott egy autó az M1-esen, egy ember meghalt

Összeroncsolódott személyautó és sérült busz az M1-es autópályán Biatorbágy térségében 2019. július 25-én.
Összeroncsolódott személyautó és sérült busz az M1-es autópályán Biatorbágy térségében 2019. július 25-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Egy busz és egy autó ütközött össze az M1-es autópályán Biatorbágy térségében csütörtök kora délután, egy ember meghalt. Az autópályát több órára lezárták. A buszt üzemeltető Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK) tájékoztatása szerint a járművön utazók közül egy ember könnyebben megsérült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a baleset eddig tisztázatlan körülmények között történt az M1-es autópálya 15-ös kilométerszelvényénél a fővárosból kifelé vezető oldalon.

Az ütközés következtében a személygépkocsi kigyulladt, vezetője meghalt.

Összeroncsolódott személyautó az M1-es autópályán Biatorbágy térségében 2019. július 25-én.

Összeroncsolódott személyautó az M1-es autópályán Biatorbágy térségében 2019. július 25-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Pruzsina Alice, a KNYKK szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy a busz Budapest és Kisbér között közlekedett, majd műszaki hiba miatt a külső forgalmi sávban megállt. Az elakadásjelző bekapcsolása után a vezető értesítette a társaság szakemberét, az utasok leszállítása közben azonban egy személyautó hátulról belehajtott a buszba. Egy utas könnyebben megsérült, a személyautó vezetője a helyszínen meghalt.

Úgy tudni, a Credo gyártmányú 13 éves busz két napja esett át teljes műszaki átvizsgáláson, miután elvégezték rajta a klíma és az elektronikai rendszer karbantartását.

Kapcsolódó hírek