Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Soha nem volt még ekkora létszámhiány a rendőrségnél

Tavaly tízszer annyian szereltek le, mint a korábbi években.

A rendvédelmi terület valamennyi szakmája bajban van, a hivatásos állomány 40 százaléka felmondást fontolgat – írja a Népszava, hozzátéve: a rendőrségen kívül súlyos munkaerőhiány tapasztalható a tűzoltóknál, a büntetés-végrehajtásban és a pénzügyőrségnél is.

Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet elnöke a lapnak arról beszélt,

soha nem volt még ekkora létszámhiány a rendőrségnél, az utóbbi tíz évben általában kétszázan léptek ki január és december közt, de tavaly 2 ezerre ugrott ez a szám.

Egy 60 ezer rendvédelmi dolgozó megkérdezésével készült felmérés alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a tömeges leszerelések legfőbb oka a piacinál jóval alacsony bérezés – ezt Dobson Tibor, tűzoltó dandártábornok, a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke is megerősítette. Szerinte a sokakat már csak a szakmaszeretet tart a pályán, főként a nyugati országrészben nem ritkán külföldi állásért, de itthon is dupla pénzért szerelnek le az állomány tagjai.

Az sem tetszik a rendőröknek, hogy a 38 650 forintos illetményalapjuk tíz éve változatlan, míg a honvédségnél tavaly 44 600 forintra emelték ezt az összeget. A Népszava megjegyzi, meg is indult az átigazolás a belügyes munkahelyekről a honvédelmi tárcához.