Két nappal a baleset előtt engedték ki az elvonóról a magyarokat letaroló horvát BMW-s sofőrt

Két nappal a baleset előtt engedték ki az elvonóról a magyarokat letaroló horvát BMW-s sofőrt
Fotó: Facebook/Nezavisni cestarski sindikat

Letartóztatta a horvát rendőrség annak a BMW-nek a sofőrjét, aki három napja fékezés nélkül ütközött bele egy magyar család autójába a horvát autópálya egyik fizetőkapujánál – írta a Jutarnji List című horvát napilap a zágrábi rendőrség közleményére hivatkozva.

A rendőrség a 35 éves horvát állampolgárt a balesetet követően előbb őrizetbe vette, majd később elengedte. Az alkoholteszt már korábban kimutatta, hogy a férfi nem volt ittas állapotban. Várták továbbá a telefonszolgáltató jelentését is, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját a baleset előtt, valamint az egészségi állapotára vonatkozó adatokat, hogy megállapíthassák, az hozzájárulhatott-e a tragédiához. A férfi ellen büntetőeljárás indult, súlyos testi sértés miatt emelhetnek vádat.

A horvát újság azt is tudni véli, hogy az őrizetbe vett férfinak drogproblémái voltak, és

mindössze két nappal a belesett előtt tért haza egy elvonókúráról, ahol függősége miatt kezelték.

Jobban van a család

A napilapnak a balesetet szenvedett család barátja elmondta, hogy mindhárom sérült túl van az életveszélyen. A hétéves kisfiút többször is meg kellett műteni, de már nincs az intenzív osztályon. Az anyukának bár súlyosak a sérülései, stabil az állapota. Az édesapát fejsérülés miatt több napig mesterséges komában tartották, de már ő is jobban van.

Mint kiderült, a magyar rendszámú autóval balesetet szenvedett család Ausztráliában él. Az édesapa magyar származású, ismert teniszedző és Újvidéken született. Az édesanya horvát származású, Ausztráliában ismerkedtek össze. Az édesapának és a kisfiúnak volt magyar állampolgársága. A család rokonokhoz érkezett Budapestre, ahol néhány napot töltöttek, majd a horvát tengerpartra akartak utazni, ahol a nő rokonai élnek.

Kapcsolódó hírek