Baleset

Megtalálták a verőcei tragédia negyedik áldozatát

Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Elkezdték intézni a 3-as metró klimatizálását

Le sem lehetne tagadni, hogy ősszel választás lesz.

Tarlós István főpolgármester a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszának átadásán a Gyöngyösi utcai metróállomáson 2019. március 30-án.
Tarlós István főpolgármester a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszának átadásán a Gyöngyösi utcai metróállomáson 2019. március 30-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Megvalósítható közelségbe került a 3-as metró klimatizálása, mivel egy hete újabb hatmilliárd forintot szerzett vissza a fővárosnak peres úton a jelenlegi vezetés, ennek alapján a BKV már felvette a kapcsolatot egy speciális klímagyártó céggel a 3-as szerelvények klimatizálása érdekében – magyarázta a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-nek ellenzéki nyilatkozatokra reagálva.

Immár másodszor lő bakot az ellenzék pár napon belül. Először Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje reklamált „végre” budapesti klímastratégiát, nem törődve azzal, hogy ilyen nem csak készült, de a Fővárosi Közgyűlés már 2018 áprilisában határozatban el is fogadta

– olvasható a Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató által jegyzett közleményben.

Továbbá hétfőn Kunhalmi Ágnes szocialista politikus és Karácsony Gergely „poénkodott” – már nem először – a jelenlegi ellenzék által 2010-ben romos állapotban itt hagyott, és a mostani kurzusban felújított 3-as metró klímaberendezésének hiányán. Mondva, hogy a „marháknál is kevesebbre becsüli a városvezetés az embereket”.

Ezzel kapcsolatban a Főpolgármesteri Hivatal azt írta: „a poén egyéb gyengeségein kívül szeretnénk felhívni a politikus asszony és úr figyelmét, hogy az elvbarátaik által itt felejtett Alstom szerződéssel összefüggő perekben alig egy hete újabb hatmilliárd forintot szerzett vissza a városnak a jelenlegi vezetés”.

A közlemény szerint ennek alapján a BKV már felvette a kapcsolatot egy speciális klímagyártó céggel a 3-as szerelvények klimatizálása érdekében. A főpolgármester már jóval korábban is utalt erre a lehetőségre, ami most meg is valósítható – tették hozzá.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!