Ezért rabolhatott Üllőn és Bugyin a férfi, a feleségét is elvitték

Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2019. július 1-jén a Pest megyei Bugyin, ahol kiraboltak egy bankfiókot.
Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2019. július 1-jén a Pest megyei Bugyin, ahol kiraboltak egy bankfiókot. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Felesége segítette a gyanú szerint az Üllőn és Bugyin is bankot raboló férfit, ezért mindkettejük letartóztatását indítványozzák – közölte a Pest Megyei Főügyészség pénteken.

Az ügyészség közleménye szerint a házaspár anyagi helyzete 2019 nyarára nehézzé vált, tartozásaik halmozódtak fel. A férfi elhatározta, hogy felesége segítségével kirabol egy bankfiókot Üllőn.

Június 18-án reggel autójukkal érkeztek a pénzintézethez, a nő ügyfélként ment be, körülnézett, majd a látottakról beszámolt férjének. Némi várakozás után a férfi ment be, egy lőfegyvert vagy annak utánzatát az egyik alkalmazottra szegezte, és pénzt követelt. A bankfiók dolgozói több mint egymillió forintot adtak át neki. A megszerzett pénzzel elhajtottak.

A házaspár július 1-sején azonos módon követett el rablást Bugyin, több mint egymillió forintot szereztek meg. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói másnap elfogták és őrizetbe vették a házaspárt.

Az ügyészség szerint a szökés, a bizonyítékok eltüntetésének veszélye és a bűnismétlés eshetősége miatt indokolt a házaspár letartóztatása, annak elrendelését a Monori Járási Ügyészség indítványozta.

Kapcsolódó hírek