Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Bűnügy

Mi történt? Holtan találtak egy fiatal nőt és gyermekét Kapuváron

Külföld

Merénylet Robert Fico ellen: megszólalt Orbán Viktor

Hiába tarolták le a fákat Káptalanfüreden, nem épül meg a kézilabdacsarnok

Nem épül meg a kézilabdacsarnok a káptalanfüredi gyermek- és sporttáborban, melynek előkészületeihez egy 3,2 hektáros terület nagy részén már korábban kivágták a fákat – értesült a 24.hu.

A lap felidézte, 2017-ben a VIII. kerületi önkormányzat arról beszélt, hogy 2018-ra 3,5 milliárd forintból megújul Józsefváros káptalanfüredi üdülőtábora a Balatonnál. Ennek keretében egy sportcsarnokot is álmodtak a területre, az építkezéshez pedig bevonták Veszprém kézilabdaklubját, annak tao-forrásaira apellálva.

Csakhogy a józsefvárosi önkormányzat tavaly 2,2 milliárd forint támogatást kapott az államtól a tábor felújítására, így pedig már nem volt szükség a veszprémi kézilabdacsapatra. Ez pedig azt vonja maga után, hogy nem lesz se sportcsarnok, se konferenciaközpont Káptalanfüreden, csak egy főépületet kell építeni az első ütemben felhúzott bungalók mellé.

Az előkészületek jegyében azonban egy 3,2 hektáros telken lévő erdő jelentős részét már kivágták a sportcsarnok, az edzőtáborozásra is alkalmas apartmanházak és a sportlétesítmények miatt – írta meg akkor az Index.

A beruházás a 24.hu szerint egyébként is nehezen volt indokolható: Káptalanfüred mindössze 13 kilométerre van Veszprémtől, ahol kiváló feltételek mellett zajlik az utánpótlásnevelés, és a déli parti Balatonbogláron is európai szintű körülmények között készülhetnek a fiatal sportolók a Nemzeti Kézilabda Akadémián.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!