Ki lesz Tarlós kihívója? Így áll a népszerűségi sorrend a budapesti előválasztási jelöltek között

Kálmán Olga független, a Demokratikus Koalíció által támogatott főpolgármester-jelölt (k), valamint Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum (b) és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd (j) főpolgármester-jelöltje az aHang vitáján Budapesten, az Átrium Színházban 2019. június 19-én.
Kálmán Olga független, a Demokratikus Koalíció által támogatott főpolgármester-jelölt (k), valamint Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum (b) és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd (j) főpolgármester-jelöltje az aHang vitáján Budapesten, az Átrium Színházban 2019. június 19-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Június 26-áig tart a budapesti előválasztás, amely azt hivatott eldönteni, hogy melyik ellenzéki jelölt áll majd szemben a szavazólapon Tarlós Istvánnal az őszi főpolgármester-választáson.

A Závecz Research közvélemény-kutatása szerint

  • Karácsony Gergely lehet a befutó, az MSZP-Párbeszéd jelöltjét a megkérdezettek 39 százaléka támogatja,
  • míg a független, de DK-s hátszéllel induló Kálmán Olgát 35 százaléknyian.

A kutatást összegző hvg.hu azt írja továbbá, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor támogatottságát 10 százalékra mérték, emellett 17 százalék azok aránya, akik még nem tudják, hogy kire szavaznak, vagy nem válaszoltak.

Arra a kérdésre, hogy ha most lenne az önkormányzati választás, akkor elmenne-e szavazni, a megkérdezettek 42 százalék azt válaszolta, hogy biztosan elmenne, 23 százalék valószínűleg igen, míg 18 valószínűleg nem, és 16 százalék mondta azt, hogy biztosan nem menne el, miközben 1 százaléknyian voltak azok, akik nem tudták megmondani, vagy nem válaszoltak a kérdésre.

Kapcsolódó hírek