Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Karácsony Gergely az állatvédelemmel kapcsolatban is megígért mindent

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Szabó Rebeka, zuglói alpolgármester (Párbeszéd), Kunhalmi Ágnes, az MSZP országos választmányi elnöke és Perédi Gergely, a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület elnöke (b-j) egy kutyával a Budapesti Állatvédelmi Charta címmel tartott sajtótájékoztatón a zuglói Kassai téren 2019. június 23-án.
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Szabó Rebeka, zuglói alpolgármester (Párbeszéd), Kunhalmi Ágnes, az MSZP országos választmányi elnöke és Perédi Gergely, a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület elnöke (b-j) egy kutyával a Budapesti Állatvédelmi Charta címmel tartott sajtótájékoztatón a zuglói Kassai téren 2019. június 23-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Állatvédelmi chartát hirdetett Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje vasárnap, hogy segítse az emberek és a háziállatok „harmonikus együttélését”.

Az ellenzéki politikus Budapesten, sajtótájékoztatón céljaik között említette új, korszerű állatmenhelyek létrehozását, a „kényszerszaporítókkal” szembeni fellépést, egy a zuglóihoz hasonló ivartalanítási program kiterjesztését, valamint Budapest „méhbarát” várossá alakítását.

Karácsony Gergely kitért arra is:

hosszú távon át kell állni a biológiai szúnyogirtásra, valamint fel kell lépni azért, hogy a madarak, köztük a fecskék, továbbá a denevérek visszatalálhassanak a városba.

Megjegyezte, állatvédők és magánszemélyek ajánlásait is várják a chartában megfogalmazottak kiegészítéséhez.

Kunhalmi is állatvédőként ébredt vasárnap

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országos választmányi elnöke a sajtótájékoztató arról magyarázott, budapesti állatvédelmi ombudsman intézményének létrehozását kezdeményezik majd Karácsony Gergelynél, amennyiben a budapestiek főpolgármesternek választják.

Kiemelte, szeretnék, ha az önkormányzat a jövőben pályázati úton támogatná az állatok ivartalanítását, chippel történő ellátását, valamint az oktatásban és az egészségügyben is nagyobb szerepet kapna az állatterápia.

A szocialisták emellett állatvédelmi kerekasztalt is életre hívnának, amely ajánlásokat tehetne a mindenkori politikai vezetőknek – tette hozzá Kunhalmi Ágnes.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt