Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Megszólalt az MTA az állítólagos „kéjbarlanggal” kapcsolatban

A Ripost lejárató cikke nyomán kürtölte szét tegnap a kormánymédia, hogy az MTA egyik kutatóintézetében „titkos szexbarlang” működik, bizonyítékként pedig egy pár másodperces videót mutattak, amelyen egy jakuzzi és egy szív alakú ágy látszik.

Nyilatkozott az Indexnek az Akadémia több egykori munkatársa, és mint elmondták, tényleg létezett a felvételen látható szoba, de nem ott, ahol a cikkben állították, hanem egy utcával arrébb, a SZTAKI egy másik épületében. Ahol egyébként komplett fitnesz-wellness-részleg működött, hogy „a munkatársak a lehető legjobb körülmények között dolgozhassanak”.

Szexuális együttlétekre berendezett helyiség azonban nem létezik és soha nem is létezett a SZTAKI egyik épületében sem

– szögezi le ezt már a SZTAKI közleménye, hozzátéve:

„Tény, hogy évtizedekkel ezelőtt a kutatóintézet egy korábbi vezetője a sajtóban megjelent videófelvételnek megfelelően rendeztetett be egy szobát, de ez soha nem működött kéjbarlangként. A szobát a jelenlegi vezetés már korábban felszámolta, így a megjelent valótlan információkat cáfoljuk és nyomatékosan kijelentjük, hogy jelenleg sem található az MTA épületeiben a RIPOSZT által bemutatotthoz hasonló intim találkozóhely.”

A fideszbulvár cikkéből tehát csak annyi igaz, hogy régebben volt egy ilyen berendezésű szoba (bár ettől még a propagandahálózaton végigszántott szalagcím a „kéjbarlangról” tökéletesen kapóra jött a kormánynak az MTA elleni harcban). És persze mindentől függetlenül az továbbra is érdekes, hogy miért pont szív alakú ágyra és masszázskádra volt szüksége a kutatóintézetnek.