Eladják a védelem alatt álló Gellért Hotelt

Danubius Hotel Gellért északi homlokzata a Gellért-hegyről fotózva.
Danubius Hotel Gellért északi homlokzata a Gellért-hegyről fotózva. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Megállapodott a Danubius Hotels Group az Indotek Csoport nevű magyar ingatlan-befektetővel a Gellért Hotel eladásáról – írja az Index.hu a Danubius közleményére hivatkozva.

Eszerint az új tulajdonos teljes rekonstrukciót kíván végrehajtani a műemléki védelem alatt álló létesítményben az eredeti külső megtartásával, azzal a céllal, hogy a szálloda az eddiginél is színvonalasabb szolgáltatásokkal erősítse a minőségi turizmust Budapesten.

Az Indotek Group igazgatója és többségi tulajdonosa Jellinek Dániel, Magyarország egyik leggazdagabb, de kevésbé ismert milliárdosa, tekintélyes cégbirodalom és ingatlanvagyon felett rendelkezik.

A Gellért Szálló eladásáról szóló szerződés rögzíti, hogy az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig továbbra is a Danubius Hotels fogja működtetni a szállodát. A felújítást követően az Indotek Group egy luxus színvonalú nemzetközi hotelláncot kíván megbízni a szálloda működtetésével – olvasható az Index cikkében.

Megjegyzik, a hotel eladása nem terjed ki a közvetlenül mellette működő Szent Gellért Gyógyfürdőre, az ugyanis a főváros fürdőit kezelő önkormányzati vállalattulajdonába tartozik.

Kapcsolódó hírek