Pintér Sándor kitüntette a Hableány mentésében résztvevőket

Pintér Sándor belügyminiszter beszédet mond a május 29-ei dunai hajóbaleset utasai, legénysége mentésében és a hajóroncs kiemelésében rendkívüli helytállást tanúsító szakembereknek, hatósági és civil személyeknek belügyminiszteri elismerések átadásán a Belügyminisztériumban 2019. június 20-án.
Pintér Sándor belügyminiszter beszédet mond a május 29-ei dunai hajóbaleset utasai, legénysége mentésében és a hajóroncs kiemelésében rendkívüli helytállást tanúsító szakembereknek, hatósági és civil személyeknek belügyminiszteri elismerések átadásán a Belügyminisztériumban 2019. június 20-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Elismeréseket adott át a május 29-ei dunai hajóbaleset utasai, legénysége mentésében és a hajóroncs kiemelésében rendkívüli helytállást tanúsító szakembereknek, hatósági és civil személyeknek csütörtökön Budapesten a belügyminiszter.

Pintér Sándor a kitüntetetteket méltatva hangsúlyozta: el kívánják ismerni a Magyarország története legnagyobb polgári hajókatasztrófájának mentésében résztvevők áldozatos munkáját, az életmentést, az önkéntes segítséget és az elhunytak kutatását. A kitüntetettek példaértékű kockázatvállalással, bátorságot, helytállást tanúsítva, „másokat elrettentő” természeti körülmények között dolgoztak – mondta.

A miniszter leszögezte: a baleset miatt indult büntetőeljárást le kell folytatni, a katasztrófához vezető „minden egyes részletet” fel kell deríteni.

Kapcsolódó hírek