Megszólalt a Fidesz Bige László gyárbezárásával kapcsolatban

Mint korábban megírtuk, a sorozatos hatósági vegzálások következtében Bige László, Magyarország ötödik leggazdagabb embere úgy döntött, bezárja a szolnoki műtrágyagyárát.

Bige néhány napja egy interjúban arról beszélt, oligarchák állnak az ellene folyó hadjárat mögött, de neveket nem mondott.

A szolnoki Fidesz vasárnap kiadott egy közleményt, ebben azt írják, a Bige Holding Kft. szolnoki gyárának ügyében a bíróságok és a szakhatóság kezében van a döntés, és elfogadhatatlannak tartják, hogy az MSZP vagy bármely ellenzéki párt politikai nyomást gyakoroljon egy hatósági, bírósági eljárásra.

Hisznek a katasztrófavédelmi szakemberek tudásában és a bíróság bölcsességében, hogy azt a döntést hozzák meg, amellyel megvédik a Szolnokon élő emberek egészségét és biztonságát

– magyarázta a Fidesz szolnoki szervezete.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese pénteken a Bige Holding Kft. szolnoki épületénél újságírók előtt felszólította Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselőt és a fideszes városvezetést: ha tudják, állítsák le a gyárbezárás folyamatát. Amennyiben ez nem lehetséges, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a dolgozók nagyon gyorsan kapjanak átmeneti – akár anyagi – támogatást és segítsenek nekik elhelyezkedni – fűzte hozzá.

Harangozó szerint a kft. épülete a „fideszes oligarchapolitika” mementója lett.

Kapcsolódó hírek