Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Másodfokú veszélyjelzés az egész országban, szombaton tetőzik a forróság

Szombaton csúcsra ér a hét eleje óta tartó forróság: az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint 33-37 fok várható, ami miatt az összes megyére másodfokú veszélyjelzést adtak ki.

A prognózis szerint szombaton sok napsütés mellett kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő várható, legfeljebb egy-egy helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél elsősorban a Dunántúl északi tájain megélénkül, néhol megerősödik, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is előfordulhatnak.

A várható forróság egyetlen képben elmondva:

Figyelmeztetés szombatra a hőség miatt.

Figyelmeztetés szombatra a hőség miatt.Forrás: met.hu

Vasárnap a nap első felében nagyrészt derült vagy gyengén felhős lesz az ég, majd erőteljes gomolyfelhő-képződésre, délutántól többfelé záporra, zivatarra számíthatunk. A Dunántúlon északira fordul, és megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között várható.

Hétfőn a meteorológusok szerint erős gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Főként délután, este többfelé várható zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik, zivatar környékén viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között alakul.

Kedden a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de hosszú ideig erősen felhős helyek is lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad, átmeneti szélerősödés zivatar környékén lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul, a tartósan felhős tájakon lesz hűvösebb.