Hidegfront hoz enyhülést, már látszik, mikor ér ide

Egy kislány hűsíti magát a kánikulában a budapesti Szabadság tér szökőkútjában.
Egy kislány hűsíti magát a kánikulában a budapesti Szabadság tér szökőkútjában. Fotó: MTI/Kallos Bea

32-36 fok is lehet csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint, pénteken pedig még ennél is melegebbre kell készülni, azonban már a kertek alatt ólálkodik egy hidegfront, mely üdítő változást hoz.

Arról, hogy milyen lesz a csütörtök, itt írtunk:

Az Időkép szerint pénteken tovább folytatódik a forróság, sokfelé hajnalban sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet, napközben 33-37 fok között alakulhatnak a maximumok. Egy-egy futó záporra, zivatarra keleten van esély.

Szombaton marad a 32-37 fok, az időjárásportál szerint száraz, kissé felhős idő várható, az ország nyugati felén élénk, erős lehet időnként a délies szél.

Vasárnap a kezdeti naposabb idő után egyre nagyobb területen befelhősödik az ég és

egy hidegfronttal zápor, zivatarok, néhol heves zivatarok érkezhetnek.

Az északnyugatira forduló szelet napközben helyenként, estére nagy területen kísérhetik erős, viharos lökések. A legmelegebb órákban továbbra is 30 fok felett alakulnak a maximumok.

Hétfőn már sokfelé alakulhat ki zápor, zivatar, a nagy meleg pedig – főleg nyugaton – pár fokot mérséklődik: 26-33 fok valószínű. Jelen állás szerint a kedd és a szerda is enyhébb lesz, aztán ismét melegszik az idő, de már nem lesz olyan elviselhetetlen, mint a mostani időszak:

idokep

Forrás: Időkép.hu

Ezek is érdekelhetnek