Király Gábort indítaná a Fidesz Szombathelyen, a sportoló cáfol

Király Gábort indítaná a Fidesz Szombathelyen, a sportoló cáfol
Fotó: kiralygabor.eu

A 24.hu információi szerint Király Gábor kapuslegendát kérte fel a Fidesz, hogy a párt színeiben induljon a szombathelyi polgármester-választáson.

A lap szerint Király – aki néhány hete jelentette be visszavonulását – környezetében megerősítették a felkérés tényét, végleges döntés azonban még sem a magyar válogatott egykori hálóőre, sem a Fidesz részéről nem született. Ha Király lesz az aspiráns, az MSZP-s Nemény Andrással kell megküzdenie a polgármesterségért, aki a nemrég közgyűlési többséget szerző ellenzék közös jelöltje a városban.

A 24.hu megjegyzi, nem szokatlan a Fidesztől élsportolók politikai posztokra való jelölése. Az olimpiai bajnok tornász Borkai Zsolt 2006 óta Győr polgármestere a Fidesz színeiben, a napokban pedig kiderült, hogy Pécsett Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó lesz a párt jelöltje. Szegeden pedig a helyi Fidesz feje Bartók Csaba volt kézilabdázó.

Király Gábor később cáfolta, hogy polgármesterjelölt lenne Szombathelyen. Honlapján azt írta,

26 évnyi profi labdarúgó karrier után jelenleg a szabadságomat töltöm, a visszavonulásom bejelentése óta nem adtam nyilatkozatot, interjút! Ez a közlemény is azért született, mert rólam megalapozatlan hír jelent meg számos hazai oldalon. Minden hiteles információ velem kapcsolatban a hivatalos oldalamon, a kiralygabor.eu-n érhető el! Kérem az adott médiumokat ne éljenek vissza a nevemmel, velem kapcsolatban ne hozzanak le légből kapott információkat!

Maradok továbbra is a sport elkötelezett híve!

Tisztelettel: Király Gábor

Kapcsolódó hírek