A követ is lefoglalta a rendőrség, amivel agyonverték a fővárosi állatkert teknősét

A kamerafelvétel mellett azt a követ is elvitte a rendőrség, mellyel szerda késő délután egy nő agyonvert egy görög teknőst a Fővárosi Állat- és Növénykertben – értesült az Index.hu.

Az állatkínzással gyanúsított nő fotóját csütörtök este tette kötté a rendőrség, a videofelvételt azonban még nem hozták nyilvánosságra.

Az Index úgy tudja, a nő magyarul beszélt társával, így valószínűleg nem külföldi turisták.

A teknős Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője szerint még csak nyolc éves volt, ami fiatalnak számít teknősmércével – ha nem bántják, 70-80 évig is elélhetett volna.

„Fontos, hogy lássák az emberek, akik esetleg hajlamosak egy ilyen tettre, hogy ez egyrészt büntetendő, másrészt a társadalom mély megvetésével jár”

– idézte az Index Hanga szavait, aki arról is beszélt, az állatkertben élő teknősök jelentős része csempészektől elkobzott, mentett teknős.

Hozzátette, felmerült, hogy a barbár tett miatt kell-e változtatni a kifutó kialakításán, de ez szembe menne azzal a koncepcióval, hogy az állatkert minél közelebb hozza a látogatókhoz az állatokat. A sajtóreferens szerint korábban is történtek hasonló esetek:

az 1990-es évek elején egy hódot dobtak agyon egy féltéglával, aztán pedig egy víziló fulladt meg egy szájába dobott gumilabdától.

Kapcsolódó hírek