Agyonlőtték egy kisfiú kutyáját Vas megyében, majd a polgármester addig tagadott, amíg elé nem tették a tetemet

A vadászok terepjárója.
A vadászok terepjárója. Fotó: Marton Ágoston

Megrázó történetről számolt be egy horvátzsidányi turisztikai központ tulajdonosa, Marton Ágoston nyilvános beszámolóját az Úgytudjuk.hu vette észre.

Tegnap este eltemettük Gáspár kiskutyáját Ugrát. Ezúton is szeretnénk gratulálni a szakonyi polgármesternek, aki lelőtte…

Posted by MARTON – SZÁLLÁS on Thursday, June 6, 2019

Marton ebben azt írta, szerda este 10 éves fia, Gáspár és mudi kutyája, Ugra játszani indult a horvátzsidányi birtokukhoz tartozó tóhoz. Percek múlva egy dörrenés hallatszott, a fiú hívni kezdte a kutyát, de az nem jött. Apja lóra pattant, a helyszínre sietett, ahol egy vadászlesen két vadászt talált,

egyikük állítása szerint a közeli Szakony polgármestere volt, a másik egy osztrák vadász.

Kérdezte őket a kutyáról, de azt állították, nem látták. Az apa friss vérnyomokat talált a vadászles környékén, és ismét kérdőre vonta a „vadászokat”:

„Üvöltöttem! A két vadász teljes nyugalommal szemlélte a dührohamomat. Tagadtak mindent. Elmondtam nekik, hogy a kutyus a kisebbik fiamé, illetve azt is, hogy biztos, hogy ők lőtték le, mert az a vérfolt a földön teljesen friss, még a föld sem itta be és arra a helyre csak az ő vadászlesükből lehet rálátni. (…) Kértem őket, majd könyörögtem, hogy legalább adják vissza, hogy normálisan eltemethessem. Még mindig tagadtak mindent.”

Mint írja, a vadászok ezután összepakoltak és elmentek, az apa pedig keresni kezdte a kutya tetemét, amit végül egy zsákba rejtve, egy csalánosban talált meg, méterekre a vadászlestől. A férfi hazavitte Ugrát, majd a szakonyi polgármester házához indult, aki ekkor érkezett haza.

Marton ismét leüvöltötte a vadász-polgármestert, akinek első reakciója „még mindig a bociszemű tagadás volt”.

„Aztán mikor a motorháztetőre tettem a nylonzsákot benne a kutyával akkor elcsendesült. Mondj már valamit te szemét!!! Üvöltöttem. Csak annyit mondott halkan, hogy szégyenlem magam”

– írja a férfi, aki állítása szerint azóta beszélt a fővadásszal, aki felvette a kapcsolatot a vadászkamarával is. Az Úgytudjuk.hu szintén kereste az illetékeseket, de választ egyelőre nem kaptak.

Kapcsolódó hírek