Lázár János az újságból értesült az általa felügyelt Ménesbirtok fényűző beruházásairól

Lázár János az újságból értesült az általa felügyelt Ménesbirtok fényűző beruházásairól

Több milliárd forint értékben terveztet turisztikai fejlesztéseket az állami tulajdonú, de Lázár János által felügyelt Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. – vette észre a Népszava az uniós Közbeszerzési értesítőben.

Lázár nem sokkal később azt közölte: „a ménesbirtok menedzsmentjénél elgurult a gyógyszer” és visszavonták a közbeszerzést.

A lap reggeli cikke szerint csak a tervezési feladatokra 800 millió forintos közbeszerzést írtak ki arra vonatkozóan, hogy a birtokon többek között termálvizes fürdő, 4 csillagos szálloda, lelátós prémium lovarda, verseny kézilabda-pálya, két kosárpálya, két squashpálya, edzőterem, fitneszterem, wellnessrészleges konferencia- és rendezvényterem, golfklub és kisvasút is létesüljön.

A cikk megjelenése után Lázár János a még NER-mércével is elképesztően pofátlan álmokkal kapcsolatban a 444.hu-nak azt mondta:

„A ménesbirtok menedzsmentjénél elgurult a gyógyszer. Teljesen elvesztették a realitásérzéküket.”

Mint mondta, ennek személyi következményi is lesznek, felmentéseket kezdeményez a menedzsmentben, és azonnali hatállyal visszavonja a kiírt közbeszerzést.

Nem sokkal Lázár nyilatkozatának megjelenése után a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. menedzsmentje közleményt adott ki, amelyben azt írták: „A menedzsment, Lázár János kormánybiztos utasítására visszavonja az elektronikus közbeszerzési rendszerben 2019. 05. 28-án EKR000530842019 számon megjelent, 800 millió forintos keretösszeggel meghirdetett tervezési feladatokra irányuló közbeszerzési eljárását.”

Kiemelet kép: Facebook/Lázár János

Kapcsolódó hírek