Lázár János az újságból értesült az általa felügyelt Ménesbirtok fényűző beruházásairól

Lázár János az újságból értesült az általa felügyelt Ménesbirtok fényűző beruházásairól
Fotó: Facebook/Lázár János

Több milliárd forint értékben terveztet turisztikai fejlesztéseket az állami tulajdonú, de Lázár János által felügyelt Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. – vette észre a Népszava az uniós Közbeszerzési értesítőben.

Lázár nem sokkal később azt közölte: „a ménesbirtok menedzsmentjénél elgurult a gyógyszer” és visszavonták a közbeszerzést.

A lap reggeli cikke szerint csak a tervezési feladatokra 800 millió forintos közbeszerzést írtak ki arra vonatkozóan, hogy a birtokon többek között termálvizes fürdő, 4 csillagos szálloda, lelátós prémium lovarda, verseny kézilabda-pálya, két kosárpálya, két squashpálya, edzőterem, fitneszterem, wellnessrészleges konferencia- és rendezvényterem, golfklub és kisvasút is létesüljön.

A cikk megjelenése után Lázár János a még NER-mércével is elképesztően pofátlan álmokkal kapcsolatban a 444.hu-nak azt mondta:

„A ménesbirtok menedzsmentjénél elgurult a gyógyszer. Teljesen elvesztették a realitásérzéküket.”

Mint mondta, ennek személyi következményi is lesznek, felmentéseket kezdeményez a menedzsmentben, és azonnali hatállyal visszavonja a kiírt közbeszerzést.

Nem sokkal Lázár nyilatkozatának megjelenése után a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. menedzsmentje közleményt adott ki, amelyben azt írták: „A menedzsment, Lázár János kormánybiztos utasítására visszavonja az elektronikus közbeszerzési rendszerben 2019. 05. 28-án EKR000530842019 számon megjelent, 800 millió forintos keretösszeggel meghirdetett tervezési feladatokra irányuló közbeszerzési eljárását.”

Kapcsolódó hírek