Nyárias meleg jön hétvégére, de van egy rossz hírünk

Az utóbbi napok felhőszakadásai után egyre melegebb napok jönnek a folytatásban az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, de távolról sem lesz hibátlan az időjárás.

Csütörtökön az előrejelzés szerint a Dunántúl nagy részén döntően zárt lesz a felhőtakaró, másutt azonban az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A tartós csapadékhullás egyre inkább a Dunántúlra koncentrálódik, ott is egyre kevesebb helyen lesz jellemző.

Ugyanakkor keletebbre délután szórványosan alakulnak ki záporok, délkeleten néhol zivatar is lehet. Az északias szél kezdetben gyakran megélénkül, az Észak-Dunántúlon, valamint a Zemplén tágabb környezetében megerősödik, majd délután mérséklődni kezd a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 11 és 17, keletebbre 15 és 22 fok között valószínű.

Csütörtökre hat megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést a meteorológiai szolgálat a zivatarok miatt:

Figyelmeztető előrejelzés a zivatarok miatt.

Figyelmeztető előrejelzés a zivatarok miatt.Forrás: met.hu

Pénteken többnyire erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, a legtöbb napsütés északnyugaton, a legkevesebb délkeleten várható. Északnyugaton legfeljebb néhol, délkelet felé haladva növekvő eséllyel valószínű eső, zápor, keleten egy-egy zivatar is lehet, az északi szél helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Szombaton az ország déli, délkeleti felén többnyire erősen vagy közepesen lesz felhős az ég, és több helyen várható eső, zápor, egy-egy zivatar, északabbra több napsütésre van kilátás, és csak helyenként valószínű csapadék. Az északkeleti, északi szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul.

Vasárnap a meteorológusok szerint napos időre számíthatunk, majd egyre erősebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen alakul ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél élénk vagy erős lesz, zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17,

a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Kapcsolódó hírek