Jávor a Hír TV-nek: „Ilyen politikusok és ilyen újságírók hülyét csinálnak a társadalomból”

Keményen helyretette a Hír TV riporterét Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője a pénteki budapesti klímatüntetésen, mikor a propagandamunkás Soros-szálat kezdett kérdésében emlegetni.

A klímatüntetést a Fridays for Future szervezet hirdette meg, a 24.hu szerint tizenkét hete, minden pénteken tüntetnek a Kossuth téren, felhívva a figyelmet a klímaváltozás veszélyére.

Jávor Benedek Karácsony Gergellyel tartott sajtótájékoztatót ugyanitt, amikor a Hír TV munkatársa arról kezdte faggatni, hogy Soros György szervezi-e ezeket a megmozdulásokat. Jávornál ekkor szakadt el a cérna:

„10 éve vagyok ebben a szakmában, de azért időnként tudnak sokkolni. Ez az emberiség előtt álló legnagyobb kihívás, amivel foglalkozni kell. Emberek azért mennek ki az utcára, hogy a politikusok tegyék meg a szükséges lépéseket azért, hogy a ma fiatal generáció még emberhez méltóan tudjon élni. Erre maga idejön és arról dumál, hogy az AVAAZ-t a Nyílt Társadalom Intézet finanszírozza, miközben a tüntetést nem ők szervezik hanem a Fridays for Future. (…) Komolyan mondom katasztrófa, siralmas, hogy itt tartunk, ezért ment tönkre körülöttünk a világ, mert 30 éve ilyen politikusok és ilyen újságírók hülyét csinálnak a társadalomból. De ennek vége, mert a fiatalok – nem a pártok, nem Soros György – kimentek végre az utcára”

– fakadt ki Jávor, mondatai az alábbi videó 24. percénél kezdődnek:

A napokban a Pesti Srácok munkatársát tette helyre Dunaújvárosban Komjáthi Imre MSZP-alelnök, arról itt írtunk:

Kapcsolódó hírek