Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Orbán Viktor fogadta az UEFA elnökét, és elújságolta, hogy a stadionjaink már nyernek díjakat

Orbán Viktor kormányfő, Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (b-j) beszélget a Karmelita kolostor teraszán 2019. május 18-án.
Orbán Viktor kormányfő, Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (b-j) beszélget a Karmelita kolostor teraszán 2019. május 18-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor fogadta Aleksander Ceferint, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökét a Karmelita kolostorban szombat délelőtt. A megbeszélésen részt vett Csányi Sándor OTP-vezér is, ezúttal mint a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és az UEFA alelnöke.

Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnökének tájékoztatása szerint Aleksander Ceferin a labdarúgó női Bajnokok Ligája döntőjére látogatott Budapestre, amelyet először rendeznek meg önállóan, a férfi sorozattól külön városban. A mérkőzésre a Groupama Arénában kerül sor.

Az UEFA 2017 szeptemberében hozott döntésének értelmében Magyarország először ad otthont női Bajnokok Ligája-döntőnek. A rendezésre Prága, Asztana, Kaunas, Glasgow és Madrid is pályázott, így komoly sportdiplomáciai siker, hogy Budapest lett a befutó – hangzott el a megbeszélésen.

Orbán Viktor tájékoztatást adott vendégének a Magyarországon zajló sportinfrastruktúra-fejlesztésekről, elmondta, hogy rövidesen férfi BL- vagy EL-döntőt is lehet majd rendezni Magyarországon, hiszen novemberre elkészül a Puskás Ferenc Stadion, amely az UEFA elvárásainak immár mindenben megfelel.

Több, az elmúlt években épült magyar stadion nyert rangos építészeti díjat

– emlékeztetett a miniszterelnök más, a futballhoz szorosabban kapcsolódó sikerek híjján.