Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Orbán elmondta, mit kell szolgálnia a magyar nagytőkének

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Pick fennállásának 150. és a Bonafarm csoport születésének 10. évfordulója alkalmából megrendezett gálarendezvényen a Várkert Bazárban 2019. május 16-án.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Pick fennállásának 150. és a Bonafarm csoport születésének 10. évfordulója alkalmából megrendezett gálarendezvényen a Várkert Bazárban 2019. május 16-án. Fotó: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Szigetváry Zsolt

A Pick 150 éves története a legjobb bizonyíték arra, hogy a magyar nagytőkének a nemzeti érdekeket is szolgálnia kell – magyarázta Orbán Viktor csütörtökön, a társaság fennállásának 150. és a Bonafarm csoport születésének 10. évfordulója alkalmából tartott budapesti gálarendezvényen.

A kormányfő köszöntő beszédében nemzeti érdeknek nevezte, hogy 2030-ra a magyar vállalatoké legyen a hazai élelmiszeripar árbevételének és nyereségének döntő hányada.

Kiemelte, nemzeti érdek az is, hogy a tőkeerős magyar vállalatok átlépjék Magyarország határait. „Legyenek izmosak és erősek, használják ki a régió, Európa, de az egész világ gazdasági lehetőségeit is, amivel aztán Magyarországot gyarapíthatják” – fejtette ki Orbán Viktor.