Bulvár

Hadházy: Orbán Ráhel 13 millió forintos karórát és 1 milliós szoknyát viselt

Baleset

Megtalálták a verőcei tragédia negyedik áldozatát

Belföld

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Határvadász laktanyát adtak át Miskolcon 4 milliárd forintból

Rendőrök az alegységügyeleten a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály III. XXI. Határvadász Bevetési Osztály állományának elhelyezéséül szolgáló új épület átadásán Miskolcon 2019. május 16-án.
Rendőrök az alegységügyeleten a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály III. XXI. Határvadász Bevetési Osztály állományának elhelyezéséül szolgáló új épület átadásán Miskolcon 2019. május 16-án. Fotó: MTI/Vajda János

A készenléti rendőrség állományába tartozó határvadászoknak épült laktanya Miskolcon, amelyet csütörtökön adtak át,

a beruházás mintegy négymilliárd forintba került.

Az átadáson Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára arról magyarázott: a biztonság határozza meg az ország mindennapjait, a lakosság életfeltételeit. A biztonság tovább erősödik, ezt bizonyítja ez a beruházás is – mesélte.

A kormány 2016-ban határozott háromezer határvadász szolgálatba állításáról, erre, illetve elhelyezésükre csaknem százmilliárd forintot biztosított. Az országban tizenegy határvadász-laktanya épült, amelyekben Kontrát szerint a határvadászok huszonegyedik századi körülmények között élhetnek, felkészülhetnek a szolgálatra és teljesíthetik a törvényben előírt feladataikat.

Ma Magyarország biztonságos országnak számít, a határvadászok megvédték a déli határt, amely schengeni határnak is számít, jelentősen javult a közbiztonság – magyarázta az államtitkár Miskolcon, a déli határtól kellő távolságban.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!