Matolcsy mindkét fia kimentette a cégét a családi bankból, még mielőtt az bedőlt volna

Matolcsy György jegybankelnök mindkét fia nem sokkal azelőtt nyitott számlát egy másik banknál, mielőtt az NHB Növekedési Hitel Banknál gondok lettek volna – írta meg a 24.hu.

A Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás vezette NHB Bankhoz december közepén felügyeleti biztosokat rendelt ki az MNB, valamint 7 millió forintban korlátozta az egy bankszámláról felvehető összeget, márciusban pedig visszavonták a tevékenységi engedélyét és végelszámolást rendeltek el a pénzintézettel szemben.

A 24.hu szerint Matolcsy György fiának, Matolcsy Ádámnak az érdekeltsége, a Balaton Bútor Kft.

éppen két héttel az MNB lépései előtt nyitott számlát a Gránit Banknál, így akár az összes pénzt átmenekíthette oda.

Matolcsy másik fia, Matolcsy Máté is megérezhette a bajt, a lap szerint ő a Mém Műhely Kft. nevű cégének cserélte le az addigi számlavezetőjét a Gránit Bankra, december 6-án, egyetlen nappal testvérének cége előtt.

A 24.hu megkeresésére Matolcsy Máté azt mondta, szükségük volt új bankszámlára és több ajánlatból ennek a banknak az ajánlatát fogadták el, mert ez jelentette számukra a legjobb konstrukciót. Semmilyen összefüggésben nincs ez a döntés az NHB Bank akkori és jelenlegi piaci helyzetével – állította.

Matolcsy Ádám korábban az Mfor.hu-nak nyilatkozott a testvéréhez nagyon hasonlót.

Kapcsolódó hírek