Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Földbe csapódott egy kisrepülőgép Ráckeresztúrnál, két halott

Megverte a gyümölcsösét fosztogató tolvajt a nyárlőrinci gazda, őt ítélte el a bíróság

Bűnösnek mondta ki a Kecskeméti Törvényszék azt a nyárlőrinci gazdát, akinek gazdaságát már többször kifosztották a tolvajok, mikor pedig az egyiket elkapta, nem átallotta megverni.

Gyenes Zoltán történetét az RTL Klub Házon Kívül című műsora mutatta be. A férfi gazdaságába szinte hazajártak a tolvajok, több mázsa dinnyéjét vitték el, ezért volt, hogy kint aludt a földeken, hátha tetten éri őket. Mozgásérzékelős vadkamerákat is felszereltetett, melyek közül az egyik jelzett is, mikor tavaly nyáron egy éjjel épp egy lopott barackkal teletömött autóval akartak távozni a tolvajok.

Zoltán perceken belül a helyszínre ért, szembetalálkozott az éppen távozó tolvajok egyikével, aki kocsival próbált menekülni, de nekitolatott egy villanyoszlopnak. A gazda ekkor elkapta a sofőrt, benyúlt a kocsi ablakán, és többször is megütötte, aminek nyomán a tolvajnak több bordája eltört, légmell alakult ki nála, életveszélyben volt, kórházba is került.

„Azt gondoltam, hogy én lebuktattam egy nagy bűnbandát. Ezért nem hogy büntetni kellene az embert, hanem ki kellene tüntetni”

– vélte a gazda. De nem így lett. Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel vádolta meg. A tárgyalás most zajlott a Kecskeméti Törvényszéken, ahol Zoltánt bűnösnek mondta ki a bíróság,

tettéért 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, 3 évre felfüggesztve.

„A vagyonomat védtem, mégis én jövök ki rosszul” – magyarázta a férfi, hozzátéve, megbánta a verést, nem gondolkodott, nem akart ennyire súlyos sérüléseket okozni.

„Ha legközelebb jönnek hozzám, aztán lopnak, akkor meg kell őket kávéztatnom. Mindig ott fog motoszkálni az agyamban, hogy mi lesz, ha valakinek adok egy pofont, aztán feljelent”

– tette hozzá a gazda.

Szörnyű baleset Nyárlőrinc határában, egy ember meghalt

Balesetben meghalt egy ember a 44-es úton

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség

Jelentős mennyiségű speedet találtak egy budapesti dílernél

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Megszólalt a rendőrség a szombathelyi kórházban ápolt, bántalmazott csecsemő ügyében