Orbán bevándorláspárti baloldalozva kérte a voksokat Kolozsváron

Orbán Viktor miniszterelnök Kolozsváron 2019. május 8-án.
Orbán Viktor miniszterelnök Kolozsváron 2019. május 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Arra biztatta Orbán Viktor szerdán a romániai magyarokat Kolozsváron, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) listájára szavazzanak a közelgő európai parlamenti választáson.

Orbán Viktor a Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével tartott sajtótájékoztatón arról magyarázott: azoknak a magyaroknak, akik az összmagyar brüsszeli képviseletet szeretnék erősíteni, hogy erős hangja legyen a magyarságnak, az RMDSZ-re kell szavazniuk Romániában.

Kérdésre közölte: a Fidesz nem vár az Európai Néppárt (EPP) döntésére, hanem maga hoz majd döntést, mert nem az EPP a lényeg, hanem az, hogy az EP-választás után hol van Fidesz helye az új európai politikai helyzetben, hogy megfelelően képviselhesse a magyar érdekeket. Azt mondta, ebben a döntésben kulcsszerepet játszik, hogy az EPP merre halad tovább.

Jelenleg a néppárt arra készül, hogy stratégiai szövetséget kössön az európai baloldallal, ami nekünk nem fogadható el, mert mára az egész európai baloldal bevándorláspárti lett, miközben a közép-európai élet legfontosabb kérdése, hogy megakadályozzuk a migrációt – mesélte Orbán Viktor.

Kapcsolódó hírek