Az emberek szeme láttára csomagolják át a görög, spanyol epret a Nagybani piacon, a gyümölcsöt aztán „magyarként”, vastag haszonnal értékesítik – árulta el egy epertermelő a 24.hu-nak.
A nyilatkozó termelő azt mondta,
szabadon megy az átcsomagolás, legfeljebb aki szégyenlősebb, az nem az asztalon csinálja, hogy mindenki lássa, hanem a kocsijában,
de ellenőrzés nincs, utoljára múlt csütörtök éjjel látta a folyamatot.
Kiszedték az eredeti spanyol rekeszekből a kis átlátszó műanyag dobozkákat, és abból átöntötték az epret a magyar felségjelű faládákba
– részletezte a szemtanú, aki azért bosszús, mert utána a kilónként 300 forintért behozott epret dupla- és triplaannyiért adják el magyarként, így is alálőve azon hazai termelők árszintjének, akik 1000-1200 forintért kénytelenek adni a hidegfóliás, valóban magyar termesztésű gyümölcsöt.
Csizmadia György, FruitVeb volt alelnöke a 24.hu-nak azt mondta, évről évre visszatérő probléma a jelenség, és a Nagybani mellett a kisebb piacokon is előfordul. A lap megkereste a leírtak kapcsán a Nébihet és a Nagybani piacot is, de egyelőre nem kaptak választ.