Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

160 milliót ad a kormány a csíksomlyói pápai misére

„Liturgikus bútorokra” és „különös szakrális felszerelésekre” kell a pénz.

Sajgó Balázs , a pápalátogatás főegyházmegyei koordinátora, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Tóth László, Magyarország csíkszeredai főkonzulja és Urbán Erik, az erdélyi ferencesek tartományfőnöke (b-j) a csíksomlyói hegynyeregben, Ferenc pápa június elsejei miséjének helyszínén 2019. május 6-án.
Sajgó Balázs , a pápalátogatás főegyházmegyei koordinátora, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Tóth László, Magyarország csíkszeredai főkonzulja és Urbán Erik, az erdélyi ferencesek tartományfőnöke (b-j) a csíksomlyói hegynyeregben, Ferenc pápa június elsejei miséjének helyszínén 2019. május 6-án. Fotó: MTI/Veres Nándor

A magyar kormány közel 160 millió forinttal támogatja a június elsején tartandó csíksomlyói pápai mise előkészületeit – közölte Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Csíksomlyón.

A támogatással bővítik a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti hegynyeregben álló Hármashalom-oltár színpadát, új liturgikus bútorokat helyeznek el, és felújítják a csíksomlyói Jakab Antal Házat is, ahol a misét követően ebédelni fog Ferenc pápa.

Soltész szerint a beruházások egy része a pápalátogatás után is még hosszú ideig fogja szolgálni a közösséget, az oltár fölé a pápai mise idejére tervezett tető például leszerelhető lesz, hogy később más helyszíneken is felállíthassák.

Emellett a magyar kormány olyan feladatok költségeihez is hozzájárul, amelyek a pápalátogatás csíksomlyói pár óráját szolgálják. Ezek sorában a miseruhák és a pápai mise különös szakrális felszerelései elkészítésének a támogatását említette az államtitkár.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten