Szijjártó megtalálta a hasonlóságot Trump és Orbán között

Donald Trump amerikai elnök május 13-án munkalátogatáson látja vendégül Orbán Viktor miniszterelnököt. Szijjártó Péter igyekezett addig is pozitív képet kialakítani Trumpról a propagandamédiában.

Az amerikai elnök és a magyar kormány egyformán erőteljes migrációellenes álláspontot képvisel, Magyarország pedig éppúgy megvédi saját határait, ahogy azt az Egyesült Államok is teszi

– mesélte a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szijjártó úgy tudja, az amerikai elnök és a magyar kormány hasonló álláspontot képvisel számos világpolitikai dilemmában, hiszen mindkét félnek a nemzeti érdek az első, továbbá a saját polgárainak biztonságát tekinti a legfontosabbnak, a keresztény értékek és a keresztény kultúra vívmányainak megvédése mellett.

Emellett az sem véletlen, hogy az Egyesült Államok és Magyarország azon hat ország közé tartozik, amely az ENSZ globális migrációs csomagja ellen szavazott

– magyarázta Szijjártó Péter, hozzátéve, ahogy európai szinten kialakulóban van egy szövetség a migrációellenes politikai erők között, úgy globálisan is formálódóban van egy hasonló szövetség.

A miniszter szerint a találkozó arra is kiváló alkalmat ad, hogy Donald Trump és Orbán Viktor összehangolja a két ország migrációellenes álláspontját és tevékenységét a nemzetközi szervezetekben, továbbá lehetőség nyílik a kétoldalú politikai, gazdasági és védelmi együttműködések megvitatására is.

Szijjártó Péter a továbbiakban felmondta a szokásos leckét: meg kell állítani Brüsszelt és a migránsokat.

Kapcsolódó hírek