Kaposvár fideszes polgármestere szerint Magyarország átfogó megújításának szimbóluma az új stadion

Hatmilliárd forint ment el rá.

Kaposvár fideszes polgármestere szerint Magyarország átfogó megújításának szimbóluma az új stadion
Fotó: M Mérnöki Iroda

Átadták a Kaposvár Arénát szombaton. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai és parlamenti államtitkára a 6 milliárd forintból épült, akár 4 ezer ember befogadására is alkalmas létesítmény avatásakor azt mondta:

a vidéket sorvadni hagyó korábbi szocialista-liberális kormányokkal szemben a mai magyar kormány a vidékben látja Magyarország erejét, ezt 2015-től a Modern városok program, 2019-tő a Magyar falu program is bizonyítja.

Szita Károly, a somogyi megyeszékhely fideszes polgármestere arról beszélt, hogy Kaposvár évekkel ezelőtt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy európai mércével mérve is még élhetőbb településsé válik, de voltak, akik csak legyintettek, hogy a tervek az asztalfiókban maradnak, az álmok álmok maradnak.

Ezzel szemben a város néhai polgármesteréről elnevezett és a Modern városok program helyi forrásait is magába foglaló Németh István-programmal

az évszázad beruházásegyüttese kezdődött meg a városban, ennek első állomása a Kaposvár Aréna átadása

– magyarázta a fontossági sorrendet.

A politikus történelmi pillanatnak nevezte az eseményt, amit azzal indokolt, hogy Magyarország átfogó megújításának éppen az aréna az egyik szimbóluma, amely a közösségnek, a sportnak, a kultúrának, a jövőnek, gyermekeinknek, unokáinknak épült.

Kapcsolódó hírek