10 ezer forintot ad a nyugdíjasoknak és a gyerekeknek Szeged önkormányzata

Erre még a Fidesz kampánygurui is csettintenének.

10 ezer forintos alanyi jogon járó támogatást ad a nyugdíjasoknak, és hogy annyira ne lógjon ki a lóláb, az általános iskolásoknak is a szegedi önkormányzat a választási kampányban.

Az MSZP-s Botka László polgármester május 1-re időzített beszédében jelentette be, hogy Szeged állítólag az utóbbi időben

jobban teljesít mint a legtöbb magyarországi nagyváros,

innen a forradalmi ötlet.

A polgármesteri hivatal közleménye emlékeztet: a lakosságnak semmilyen helyi adót nem kell fizetnie Szegeden, a vállalkozások iparűzési adójából azonban idén is több bevételre lehet számítani a tervezettnél. A pluszbevételek felét fejlesztésekre, másik felét pedig a szociális támogatások bővítésére fordítja az önkormányzat – írták.

Szeged a szolidaritás jegyében így minden időskorúnak 10 ezer forint támogatást nyújt készpénzben a nyugdíjasok világnapjáig, október 1-jéig. A tanévkezdésig, szeptemberig pedig minden szegedi család, amelynek gyereke általános iskolába jár, 10 ezer forint támogatást kap, szintén készpénzben. Több gyerek esetén többszörös támogatás jár.

A jövőben minden évben a város gazdasági eredményének tükrében határozza meg az önkormányzat az extratámogatás mértékét – áll a Fidesz jól ismert módszereit és szófordulatait idéző közleményben.

Kapcsolódó hírek