Belföld

Felcsútra megy Magyar Péter

Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Baleset

Kátyúba hajtott, meghalt egy rolleres Nyírteleken

Feljelentést tesz a Fidesz a hódmezővásárhelyi önkormányzat szerződései miatt

„Arra utal”, „felvetődik a gyanú”, „nagy valószínűséggel”, „lehet” – érvel szilkaszilárdan a kormánypárt.

Feljelentést tesz a Fidesz a hódmezővásárhelyi önkormányzat gyanús informatikai szerződései miatt – jelentette be a Fidesz-KDNP helyi közgyűlési frakciójának vezetője kedden.

Hegedűs Zoltán sajtótájékoztatóján azt mondta:

az, hogy Márki-Zay Péter polgármester nem mutatta be a hódmezővásárhelyi önkormányzat informatikai szerződéseit, arra utal, valami nincs rendben ezekkel a megállapodásokkal.

A frakcióvezető szerint felvetődik a gyanú, hogy a szerződések nem a város, hanem Márki-Zay Péter saját politikai érdekeit szolgálják. A politikus inkább sejtelmesen, mint tényeket tartalmazóan úgy fogalmazott, „nagy valószínűséggel Márki-Zay Péter újabb korrupciós ügye” kerülhetett napvilágra.

A közpénzből finanszírozott megállapodások eltitkolásának egyik oka az lehet, hogy a szerződések mást tartalmaznak, mint amilyen szolgáltatást az érintett cégek valójában nyújtanak – magyarázta Hegedűs Zoltán a találgatást.

A frakcióvezető szerint a fiktív szerződések gyanúját erősíti, hogy az egyik vállalkozás december 1-jén – havonta csaknem négymillió forint ellenében – kifejezetten azt a feladatot kapta, hogy külső támadásokkal szemben védje meg az önkormányzat informatikai rendszerét. Ennek ellenére egy március 18-i támadás az informatikai rendszer teljes összeomlásával, majd az önkormányzat normatív finanszírozásának felfüggesztésével járt. A másik lehetőség, hogy a szerződéseket a jogi, beszerzési, számviteli szabályok megkerülésével kötötték meg.

Hegedűs Zoltán elmondta, hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesznek, emellett közérdekű adatigényléssel fordulnak az önkormányzathoz, hogy kiderüljön, milyen előkészületek előzték meg a megállapodások megkötését, pontosan mit tartalmaznak a szerződések, és a város mikor és mennyi pénzt fizetett ki a cégeknek.

Kérdésre válaszolva a politikus közölte, a korábbi városvezetés idején három informatikus dolgozott a polgármesteri hivatalban, az ő feladatuk volt az informatikai rendszer karbantartása és védelme. Jelenleg a külső cégek alkalmazása mellett heten végzik ezt a munkát.

Ez is érdekelhet: Nagy lehűlés fut be a hétvégére

Kapcsolódó hírek

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága – ennyi mandátumra számíthatnak a pártok az EP-választás után

Dobrev Klára valószínűleg megdöntötte a legrühelltebb politikus rekordját a Youtubeon

Száz embert rúgnak ki az év végén Makón és Hódmezővásárhelyen

Vádat emeltek egy férfival szemben, mert gumiabroncsokból épített kerítést a tanyájához

Orbán Viktor nem fogott kezet Márki-Zay Péterrel

Három napig feküdt holtan egy idős férfi egy hódmezővásárhelyi nyugdíjas lakóparkban, mire megtalálták

Elgázolt egy embert a vonat Hódmezővásárhelyi Népkert és Mindszent között

Márki-Zayék odacsaptak a harácsoló csuhásoknak: korábban egyházi „tulajdonú” ingatlanok átadását tagadta meg a hódmezővásárhelyi közgyűlés

Vérengző férfi rúgta rá az ajtót egy családra csütörtök hajnalban Hódmezővásárhelyen, két embert meg akart ölni

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!