Óvónőkkel íratták alá a Fidesz íveit Budapesten

Önkormányzati fenntartású óvodákban is gyűjtötték az Orbán Viktor bevándorlásellenes programját támogató aláírásokat, a munkájukat féltő óvónők pedig kénytelenek volt ezeket aláírni – írja a hvg.hu a laphoz eljuttatott hang- és képfelvételekre hivatkozva.

E szerint egy budapesti, VIII. kerületi óvodában úgy tálalták az adatbázis-bővítés lehetőségét, hogy

„felülről jött a kérés”,

és még a határidőt is megadták, hogy mikorra kell prezentálni az aláírásokat.

A hvg.hu szerint az óvónők nyíltan nem merték azt mondani, hogy nem írnak alá, féltették az állásukat, egyikük azonban titokban lefotózott és hangfelvételt készített a „kérésről”.

A lapnak Tárnokiné Joó Ildikó, a Napsugár Egyesített Óvoda igazgatója elismerte az aláírásgyűjtés tényét, további részleteket azonban nem árult el. A hvg.hu megjegyzi, az intézményen belüli aláírásgyűjtés szabálytalan, nem tudni, hány szignó születhetett így, de úgy tudják, több tagóvodában is kiadták a „feladatot”.

Az aláírásgyűjtő ívek állítólag Sántha Péterné alpolgármestertől származtak, az önkormányzat azonban tagadta, hogy bármilyen direkt utasítást adott volna az akcióra. Sántha Péternétől azonban az ügy napvilágra kerülése után Józsefváros polgármestere „végleg megvonta az oktatásfelügyeletre vonatkozó feladatköröket”.

Kapcsolódó hírek