Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Kimondta a Kúria: átverte az embereket a Fidesz-KDNP

A Momentum panasza nyomán a Kúria felülvizsgálata megállapította, hogy megtévesztő aláírásgyűjtést folytattak a Fidesz-KDNP aktivistái az EP-választási aláírásgyűjtés során.

Az ellenzéki párt azért panaszolta be az aláírásgyűjtést, mert a kormánypártok úgy állították be a támogatói, illetve adatbázisépítésre is használható íveket, mintha azok aláírásával az EP-választási regisztrációt írná alá a gyanútlan Fidesz-hitű. A módszerről a Momentum videót is készített.

Így építik a Kubatov-listát

Kifogást tettünk az Fővárosi Területi Választási Bizottságnál a Kubatov-listát építő fideszesek ellen. Az alábbi felvételen az látható, hogy budapesti Fidesz-aktivisták nem a pártok számára biztosított ajánlóívre gyűjtenek aláírást, hanem a Fidesz saját szimpatizáns-listájára. Az aktivisták ezzel ellentétben többször is azt állítják, hogy ezeken az íveken azért gyűjtenek ajánlásokat, hogy a Fidesz az EP-választásokon listát tudjon állítani.A Momentum szerint a Fidesz-aktivisták megtévesztő módon jártak el és ezzel megsértették a választás tisztaságát.

Posted by Momentum Mozgalom on Friday, April 12, 2019

A hvg.hu most azt írja, a Nemzeti Választási Bizottság a dolgot még rendben lévőnek találta, a Momentum azonban a Kúriáig vitte az ügyet, ott pedig az a döntés született, hogy

„a választópolgárok az elhangzott tájékoztatás ellenére aláírásukkal valójában nem a Fidesz-KDNP jelöltállítását támogatták, ebből adódóan megállapítható, hogy a jelölő szervezet nevében eljáró személyek olyan tevékenységet folytattak, amely a választópolgárok megtévesztésére alkalmas volt”.

Emellett a Kúria az adatbázisbővítésre is tett egy elmarasztaló megjegyzést, mivel, ezeket az íveket nem kell megsemmisíteni, így pedig választói adatbázist alakíthatnak ki segítségükkel.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!