Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Kimondta a Kúria: átverte az embereket a Fidesz-KDNP

A Momentum panasza nyomán a Kúria felülvizsgálata megállapította, hogy megtévesztő aláírásgyűjtést folytattak a Fidesz-KDNP aktivistái az EP-választási aláírásgyűjtés során.

Az ellenzéki párt azért panaszolta be az aláírásgyűjtést, mert a kormánypártok úgy állították be a támogatói, illetve adatbázisépítésre is használható íveket, mintha azok aláírásával az EP-választási regisztrációt írná alá a gyanútlan Fidesz-hitű. A módszerről a Momentum videót is készített.

Így építik a Kubatov-listát

Kifogást tettünk az Fővárosi Területi Választási Bizottságnál a Kubatov-listát építő fideszesek ellen. Az alábbi felvételen az látható, hogy budapesti Fidesz-aktivisták nem a pártok számára biztosított ajánlóívre gyűjtenek aláírást, hanem a Fidesz saját szimpatizáns-listájára. Az aktivisták ezzel ellentétben többször is azt állítják, hogy ezeken az íveken azért gyűjtenek ajánlásokat, hogy a Fidesz az EP-választásokon listát tudjon állítani.A Momentum szerint a Fidesz-aktivisták megtévesztő módon jártak el és ezzel megsértették a választás tisztaságát.

Posted by Momentum Mozgalom on Friday, April 12, 2019

A hvg.hu most azt írja, a Nemzeti Választási Bizottság a dolgot még rendben lévőnek találta, a Momentum azonban a Kúriáig vitte az ügyet, ott pedig az a döntés született, hogy

„a választópolgárok az elhangzott tájékoztatás ellenére aláírásukkal valójában nem a Fidesz-KDNP jelöltállítását támogatták, ebből adódóan megállapítható, hogy a jelölő szervezet nevében eljáró személyek olyan tevékenységet folytattak, amely a választópolgárok megtévesztésére alkalmas volt”.

Emellett a Kúria az adatbázisbővítésre is tett egy elmarasztaló megjegyzést, mivel, ezeket az íveket nem kell megsemmisíteni, így pedig választói adatbázist alakíthatnak ki segítségükkel.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz