Pócs János szerint Jászfelsőszentgyörgy közbiztonsága is múlik az EP-választáson

Pócs János szerint Jászfelsőszentgyörgy közbiztonsága is múlik az EP-választáson
Fotó: MTI/Soós Lajos

Ahogy közeledik a május 26-i európai parlamenti választás, úgy szaporodnak a papucsállatkák szintjén megfogalmazott kormánypárti üzenetek, melyek közül a legújabbat Pócs János fideszes országgyűlési képviselő lőtte el csütörtök reggel Jászfelsőszentgyörgyön.

Pócs a Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben szervezett fideszes adatbázisbővítésen aláírásgyűjtésen arról beszélt, hogy a mostani EP-választáson a „biztonságunk” a tét. (És ő már csak tudja, hiszen cigányok eltüzeléséről szokott fantáziálni.)

De itt nem állt meg, kifejtette:

a Jászfelsőszentgyörgyön tapasztalható jó közbiztonság is tétje a következő európai uniós választásnak és az emberek érzik ezt.

A településen élők nem szeretnék, ha migránsokat telepítenének be, és a visszajelzések alapján kétség nem fér hozzá: ha az országra „rátelepítik” a migránsokat, akkor előbb vagy utóbb „rá fogják telepíteni” a Jászfelsőszentgyörgyhöz hasonló méretű településekre is – mesélte.

Szavai szerint Jászfelsőszentgyörgyön egy mélyen vallásos keresztény közösség él, értik az emberek a kereszténység üzenetét, miközben látható, hogy Európában a „keresztények üldözésnek vannak kitéve”.

Szólt arról, hogy a jászok (akik a 13. században települtek be Magyarországra a kunokkal együtt, mai, fideszes szóhasználattal élve migránsok voltak – szerk.) hagyományát az ott élő emberek szeretnék megőrizni. A redemptio (megváltás) során mintegy kétszázhetven évvel ezelőtt a jászok összefogtak és megváltották önállóságukat azért, hogy „ne mások döntsenek a fejük fölött” – magyarázta.

Pócs szerint mindenki érti ennek az üzenetét, a sok-sok aláíráson túl már csak az a tét, hogy az emberek május 26-án a szavazatukkal is erősítsék ezt a „történelmi jelentőségű pillanatot”.

A cigányégető mellett a cigányvezető is nagyot ment ma, Farkas Flórián egyenesen a cigányság nemezisét látja a „bevándorláspárti” erők győzelmében.

Kapcsolódó hírek