Semjén Zsolt: az egyház nem emberbaráti egyesület

A Hír TV-ben faggatták húsvét alkalmából Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, aki a Notre Dame-ot sújtó tűzvész mellett az egyház szerepére is kitért.

A Fidesz kullancspártjának elnöke szerint az egyházra leselkedő egyik legnagyobb veszély, ha alkalmazkodni akar olyan ideológiákhoz, melyek időlegesek, legyen az szabadkőműves befolyás, liberális, baloldali ideológia.

Az egyház, bizonyos egyháziak, beleértve a keresztényeket, keresztény politikai erőket is, úgy viselkednek, mintha egy szakszervezet vagy környezetvédelmi mozgalom, vagy valamilyen filantróp, emberbaráti egyesület. Az egyház nem egy emberbaráti egyesület, hanem az emberek üdvösségét szolgálja. Az egyháznak nem szabadna kompromisszumokat kötni. Hűségesnek kell lenni az igazi, keresztény örökséghez, ki kell állni a család, a házasság, a megszületett és megfogant élet joga mellett, a halál kultúrája helyett az élet kultúráját kell képviselni

– magyarázta.

Semjén az interjúban Gyurcsány-szektázott is kicsit, értekezett a magyar kultúráról és identitásról, a határ védelméről, a tengerbe fulladt migránsokról, valamint a Notre Dame leégését is megszakértette.

Az interjúban kitértek arra is, hogy a magyar kormány ötmilliárd forinttal támogatja a világ üldözött keresztényeit. Ennek kapcsán Semjén azt mondta:

„Senki nem gondolhatja, hogy Magyarországnak kellene megoldania a világ összes problémáját”

– mivel például sosem voltak gyarmatai Magyarországnak, mely rendszer utóhatásait most nyögi a világ.

Kapcsolódó hírek