5,9 milliárdért épít fociakadémiát Mészáros Lőrinc Szombathelyen

Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzése után 2014. április 21-én.
Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzése után 2014. április 21-én. Fotó: MTI/Beliczay László

5,907 milliárd forintból tervezheti meg és húzhatja fel a Mészáros Lőrinchez tartozó ZÁÉV Építőipari Zrt. Szombathelyen a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrumot.

Az óriásmegrendeléseket sorra nyerő ZÁÉV a 24.hu szerint ráadásul úgy vitte el a közbeszerzést, hogy mellettük csak a Tiborcz István üzlettársaként emlegetett Paár Attila cége, a West Hungária Bau Kft. adott be egy 6,1 milliárdos ajánlatot.

Építeni pedig van mit: az akadémia egy 6000 négyzetméteres főépületből, öt füves és egy műfüves focipályából áll majd. A 24.hu szerint a főépület földszintjén tantermek, öltözők, étkező, az üzemeltetéshez kapcsolódó helyiség és orvosi részleg is lesz, a három emeleten pedig további tantermek, irodák, tárgyalók és a kollégium osztozik.

Ezek is érdekelhetnek