Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Végre az LMP is elkezdett a planktonok szintjén kommunikálni

Egyék meg a glifozátot a Rothschildok, he!

Végre az LMP is elkezdett a planktonok szintjén kommunikálni
Fotó: Facebook/Vágó Gábor

A bankok helyett a génbankokat kell támogatni

– mondta egy Csányi Sándor házánál tüntető tarsolylemezes devizakárosult Vágó Gábor LMP-s politikus a pártja gödöllői kitelepülésénél tartott sajtótájékoztatón szerdán.

A korai Novák Elődök demagógia-szintjét időző Vágó arról beszélt, hogy az elmúlt kilenc év alatt töredékére csökkent a génbankok kormányzati támogatása, amiből azt a következtetést vonta le, hogy a Fidesz számára a profitérdek az első.

Az LMP EP-listavezetője hivatkozott arra, hogy az aszály miatt közel másfélszerese emelkedtek a zöldség- és gyümölcsárak az elmúlt évben, amire az agrárminiszter azt mondta, magyar génbankállomány kiváló állapotban van ahhoz, hogy a problémát kezelni lehessen.

Az LMP szerint viszont ez tudatos ferdítés – mondta Vágó, hozzátéve: jól mutatja a kormányzati hozzáállást az is, hogy Európa legnagyobb csonthéjas génbankját, az érdi Elvira majort ipari parki beruházás veszélyezteti.

Úgy tudja, a magyar kormány nem az emberek egészséges élelmiszer-ellátását szeretné biztosítani, ezért ő azért fog dolgozni az Európai Parlamentben, hogy az egészséges élelmiszer ne luxus legyen.

Majd összefoglalta a témát egyetlen, a kocsmai politikai vitákban is hasznosítható szlogenné, miszerint

a génbankokat kell támogatni és nem a bankokat, az emberek egészsége a legfontosabb, és nem a nagyvállalatok profitja!