Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Belföld

Magyar Péter a hatvanpusztai Orbán-birtok elől üzent

Baleset

Kátyúba hajtott, meghalt egy rolleres Nyírteleken

Szijjártó Budapesten fogadta a Gazprom elnökét

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) fogadja Viktor Zubkovot, a Gazprom igazgatótanácsának elnökét a minisztérium tetőteraszán 2019. április 17-én. Jobbra Lebovics Viktória tolmács.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) fogadja Viktor Zubkovot, a Gazprom igazgatótanácsának elnökét a minisztérium tetőteraszán 2019. április 17-én. Jobbra Lebovics Viktória tolmács. Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalában fogadta Viktor Zubkovot, a Gazprom igazgatótanácsának elnökét, Oroszország volt miniszterelnökét – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerda este.

A közlemény szerint a megbeszélést követően Szijjártó Péter elmondta:

az Ukrajnán keresztüli gázszállítások jövője bizonytalan, ezért a Gazprommal megállapodtak arról, hogy a jövő évben szükségessé váló, földgáz mennyiség egy részét, az orosz vállalat már idén leszállítja Magyarországra.

Az erről szóló tárgyalások jól haladnak, így a magyar ipari és lakossági ellátást biztosító szerződés hamarosan aláírhatóvá válik – tette hozzá.

Szijjártó Péter kiemelte: a Gazprom tavaly minden eddiginél több, 202 milliárd köbméter gázt szállított Európának, eközben pedig csúcsot döntöttek a Németországba irányuló szállítások is, amelyek egy év alatt 9,5 százalékkal nőttek. Az infrastruktúrából és a világpiaci árak alakulásából fakadó realitás az, hogy Oroszország a jövőben is Európa elsőszámú beszállítója marad – emelték ki.

Magyarország gázfogyasztása megközelíti az évi 10 milliárd köbmétert, „ezért az az érdekünk, hogy egy kiszámítható, az energiaellátásunk biztonságát garantáló együttműködést tartsunk fent a Gazprommal” – magyarázta Szijjártó Péter.

Kapcsolódó hírek

Tragédia Kiskunmajsa közelében: egy fiatal férfi az áldozat

Nyílik az ország első Primark üzlete, már megvan a dátum

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Nagy segítség a magyar családoknak: megvan a következő magyar űrhajós

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

Szijjártó Pétert is sokkolta a Robert Ficót ért merénylet

Kalocsán rendőrök vegzáltak újságírókat, hogy Szijjártó el tudjon menekülni a kérdések elől

Szijjártó Péter Teqball-asztalt ajándékozott a NATO-nak

Megszólalt Orbán Viktor főnöke a háborúról

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!