Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Székesfehérvár is ad 10 ezer eurót a Notre Dame renoválására

Székesfehérvár csatlakozik a szegedi önkormányzathoz, és 10 ezer euróval támogatja a súlyos tűzkárokat szenvedett párizsi Notre Dame helyreállítási munkáit.

Minderről Cser-Palkovics András fideszes polgármester írt a Facebook-oldalán.

„Átérezzük tehát és osztozunk Párizs tragédiájában. Nemcsak egy gyönyörű épület, fantasztikus műtárgyak otthona és rengeteg turista kedvenc helye került veszélybe, hanem egy templom, az egyetemes keresztény hit és kultúra egy fontos darabja, egy kiemelt európai zarándokhely, éppen akkor, amikor talán a legnagyobb szükség van a lelkiség ezen szent helyeire. Hiszünk azonban a legszentebb keresztény ünnep, a Húsvét üzenetében, a feltámadásban. Hiszünk abban, hogy Párizs népe összefogással és elkötelezettséggel képes lesz újjáépíteni templomát. A keresztény kultúrán alapuló európai egység gondolata arra hív bennünket, hogy álljunk a bajba jutott mögé és nyújtsunk tőlünk telhető segítséget.”

– írja Cser-Palkovics, hozzátéve, a szegedi városvezetéshez hasonlóan ők is 10 ezer eurós – kb. 3,2 milliós” segítséget nyújtanak a helyreállítási munkákhoz. A városvezető egyúttal minden önkormányzatot hasonló felajánlásra buzdít.

Szegeden egyébként gyűjtést is indítottak, aki szeretné, az egy erre kijelölt bankszámálra utalva segítheti a gótikus templom renoválását.