Baleset

Megtalálták a verőcei hajóbaleset 19 éves áldozatának holttestét

Belföld

Magyar Péter a hatvanpusztai Orbán-birtok elől üzent

Bulvár

Hadházy: Orbán Ráhel 13 millió forintos karórát és 1 milliós szoknyát viselt

Orbán Viktor Szerbia EU-tagsága mellett kampányolt

Orbán Viktor miniszterelnök és Ana Brnabic szerb kormányfő sajtótájékoztatót tart az ötödik magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozón Szabadkán, a Vajdaságban 2019. április 15-én.
Orbán Viktor miniszterelnök és Ana Brnabic szerb kormányfő sajtótájékoztatót tart az ötödik magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozón Szabadkán, a Vajdaságban 2019. április 15-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Szerbia mielőbbi európai uniós csatlakozása mellett állt ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szabadkán, a magyar és a szerb kormány ötödik együttes ülése után, Ana Brnabic szerb kormányfő társaságában tartott sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor arról magyarázott,

a következő nagy történelmi feladat Szerbia EU-tagságának megvalósítása,

amely a szerbeknek és a magyaroknak egyaránt jó lesz, és szüksége lesz rá az EU-nak is. „Ha az EU nem vállalkozik újabb nagy küldetésre, akkor a teljesítménye le fog csökkenni. (…) Szerbia minél gyorsabb EU-tagsága minden EU-tagállam érdeke” – mondta.

Téma volt a migránskerítés is

Orbán az MTI híre szerint közös magyar és szerb sikernek nevezte a balkáni migrációs útvonal megváltozását. Azt mondta, nagyvonalú gesztus volt Szerbia részéről, amikor elfogadta a Magyarország által épített déli határkerítést.

Ezzel Szerbia is nyert – mondta -, mert a migránsok elkerülik Szerbiát is, nem érdemes ugyanis erre jönni, ha nem tudnak továbbmenni Magyarország felé. A balkáni útvonalra ugyanakkor figyelni kell – folytatta -, „az utánpótlás nagy számban áll rendelkezésre”, de „az igazi fenyegetés” ebben a pillanatban kevésbé a Balkánról, sokkal inkább az afrikai térségből érkezik.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!