Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Belföld

Felcsútra megy Magyar Péter

Nagy Blankával nyitotta meg a kampányát a DK

A Demokratikus Koalíció egységes és kiszámítható párt, amely a megalakulása óta egyetlen jelentős politikai fordulatot sem tett – mondta Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke a DK európai kampánynyitó rendezvényén, vasárnap Budapesten.

Az ellenzéki politikus arról beszélt, mutassanak neki egy másik olyan pártot, akár kormánypártit, akár ellenzékit, amelyik „nem cikcakkokban próbálta megközelíteni a jövőt”. A Demokratikus Koalíció soha, egyetlen percig nem alkudott meg a Fidesszel, sem politikai, sem üzleti ügyben – folytatta felsorolását. Nem kell taktikázni, nyugodtan lehet nemet nyomni az igazságtalan családvédelmi akciótervre, nem kell tartózkodni – utalt parlamenti szavazásukra. Harmadik érvként leszögezte, a DK a legeurópaibb magyar párt.

A DK az európai egyesült államokban hisz. Egy közös Európában nem vereségre vagyunk ítélve, hanem a közös sikerek aktív partnerei és nyertesei leszünk – magyarázta Gyurcsány.

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője azt mondta, egy olyan Európáról álmodik, ahol mindenki jólétben él, ahol nincsenek másodrendű állampolgárok.

Ha Orbán Viktor politikája érvényesül, akkor a magyaroknak nem lesz beleszólásuk abba, milyen legyen az új világ

– mondta a DK-s, aki szerint nem a bezárkózó ország az erős és szuverén, hanem az, amelyik részesévé tud válni egy erős Európának. Ha ennek az akadálya Orbán Viktor, akkor ezt az akadályt távolítsuk el – fogalmazott.

Az ellenzéki tüntetéseken ismertté vált Nagy Blanka diáklány arra kérte a hallgatóságot, minden esetben álljanak fel és mondják el, ha igazságtalanság éri őket. „Különben csak nekik adunk igazat” – tette hozzá a kormányoldalra utalva.

DK

Nagy Blanka és Dobrev Klára beszédet mond a DK kampánynyitóján. Kövesd élőben és oszd meg, hogy mindenkihez eljusson: Európa, MARADUNK! #alegeurópaibbpárt #EurópaMARADUNK #EurópaiEgyesültÁllamok 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Sunday, April 14, 2019

A rendezvény moderátorai közölték, a DK aktivistái összesen 50 472 aláírást gyűjtöttek, így a párt listája biztosan ott lesz a májusi EP-választáson. A kampánynyitót a Budapesti Kongresszusi Központban tartották, amelyet a hallgatóság megtöltött.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!