Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Kocsis Máté az önkormányzati választásokig ingyenessé tenné a parkolást Zuglóban

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője kezdeményezi, hogy töröljék el a zuglói parkolási díjakat addig, amíg a rendszer ráfizetésesen működik és egy „új, alkalmas polgármester” nem rendezi a helyzetet a kerületben.

A kormánypárti politikus a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában magyarázott arról, hogy a XIV. kerületben az autósok és az önkormányzat is egy előnytelen szerződésbe dobálja a pénzt, és ő úgy tudja, hogy

Karácsony Gergely hibái pedig naponta 1 millió forintjukba kerülnek az ott lakóknak.

Felszólította a polgármestert, hogy vállalja a felelősséget az elkövetett hibákért, a kifogásolt parkolási szerződést pedig mondja fel.

Kocsis kitért arra is, hogy szerinte a fővárosi kerületek Zugló kivételével nyereségesen tudják üzemeltetni a parkolást, a korábban általa vezetett Józsefvárosnak például évente 4-500 millió forintos bevétele származott abból, amit a közbiztonság javítására és fejlesztésekre tudtak fordítani.

Kocsis Máté arról is beszámolt, hogy a kormánypártok

szombatig több mint félmillió támogató aláírást gyűjtöttek össze Orbán Viktor hétpontos programjához a bevándorlás megállítására, de tovább gyűjtenek,

hogy „minél több támogatót sorakoztathassanak fel” a miniszterelnök múlt héten meghirdetett hétpontos programja mögé.