Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Rogán Antal hullámvasutat avatott Zalaszabarban

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b) és Vígh László fideszes országgyűlési képviselő (j) a zalaszabari Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark új hullámvasútján 2019. április 13-án.
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b) és Vígh László fideszes országgyűlési képviselő (j) a zalaszabari Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark új hullámvasútján 2019. április 13-án. Fotó: MTI/Varga György

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország legyen Közép-Európa vezető turisztikai térsége, és ehhez minden hazai és európai uniós forrást megad.

Rogán Antal szombaton Zalaszabarban a Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark több mint egymilliárd forintos fejlesztésének átadásakor azt mondta:

a következő évtizedben 828 milliárd forint forrást szán a kormányzat a magyar turizmus kifejezetten Budapesten kívüli fejlesztéseire.

„Zalaszabar megelőzte Budapestet”, ugyanis Magyarország első fix telepítésű hullámvasútja is itt épült fel, illetve ilyen színvonalú, gyerekeknek szolgáló élménypark máshol sincs az országban – magyarázta Rogán Antal.

A zalaszabari Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark új hullámvasútja 2019. április 13-án.

A zalaszabari Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark új hullámvasútja 2019. április 13-án.Fotó: MTI/Varga György

Az avatáson kitért arra is, hogy tavaly indult az országban olyan panziófejlesztési program, amelynek keretében 650 fejlesztésre adtak támogatást, ezek többsége a következő egy évben valósul meg. Tavaly a balatoni strandok fejlesztéseire biztosítottak támogatást, idén a tó parti szabadstrandok – főként a gyermekes családokat szolgáló – beruházásaira biztosítanak 2,5 milliárd forintot.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Kijött Magyar Péter az ügyészségről – erről kérdezték

Durvul a helyzet: Magyar Péter bebuktatta Rogán Antalt, Ádámot és Barbarát

Magyar Péter sms-t küldött Kubatovnak és Rogánnak

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért