Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bocsánatot kért az Orbánt kifigurázó szlovén karikaturista

„Elnézést” kért Tomaž Lavrič karikaturista a szlovén Mladina címlapjáért, melyen náci vezérként ábrázolta Orbán Viktort, de a bocsánatkérésétől is a fal adja a másikat.

A március végi címlap azért lett érdekes Magyarországon, mert a karikatúra miatt a magyar külügy is tiltakozott, és elképesztő példátlan módon a helyi újságírók megregulázását kérte Szlovéniától.

A fentiek után a rajz készítője, Tomaž Lavrič „bocsánatot kért”, annyi szarkazmussal nyakon öntve, amennyivel csak lehetett. A lapban megjelent írását a 444.hu szemlézte.

“Hálás vagyok a magyar nagykövetnek, és arra kérem, fogadja el őszinte bocsánatkérésemet, amiért a miniszterelnökét a Mladina lapjain szemtelenül és teljesen valószerűtlenül ábrázoltam. Abszolút jogosan háborodott fel rajta. Az ön által küldött levél után mélyen magamba néztem, és felismertem, hogy hibáztam. Tudom, hogy ami történt, nem lehet semmissé tenni, de hadd hozzak fel néhány érvet védekezésképp, hiszen én is csak a körülmények ártatlan áldozata vagyok”

– írta Lavrič, a kommunista oktatási rendszert, a lap elnéző szerkesztőit és az elnéző igazságszolgáltatást okolva, majd zárásként arra kérte a ljubljanai magyar nagykövetet, folytassa segítő munkáját,

„hogy mi magunk is elérhessük azt a példaértékű objektivitást és egyhangúságot, amit önök a magyar médiában már létrehoztak,

és hogy újra elhozhassuk azt a rendet, nemzeti erkölcsösséget és keresztényi szeretetet a drótkerítések iránt, ahogyan azt az önök szelíd és jogosan szeretett vezetője, Orbán Viktor parancsolta.”