Kecskeméten is összefogott az ellenzék a Fidesz leváltására

Eger, Miskolc, Székesfehérvár, Szombathely és Pécs után Kecskeméten is közösen indul az őszi önkormányzati választáson az ellenzék – írja a Kecsup.hu a pártok nyilatkozata alapján.

„Kecskeméten is érzékeljük mi, ellenzéki pártok, hogy csak egy módon lehet változás a város vezetésében, ha együttműködünk a lehető legszélesebb körben”

– írta a DK.

A Jobbik szerint ahogyan más városokban, úgy Kecskeméten is elvárják a pártoktól az ellenzéki szavazók a felelősségteljes viselkedést. Mint írták, az őszi önkormányzati választáson a választókerületekben az 1-1 elleni felállás vezethet csak eredményre, ahol hiteles embereket kell az állampárti jelölttel szemben indítani.

Az LMP is elkötelezett az ellenzéki együttműködésben, és részt vesz az ellenzéki pártokkal való közös indulás megteremtésében az őszi önkormányzati választásokon – közölte a párt.

Hasonlót mondott a Momentum is, közlésük szerint a párt

„partner lesz minden konstruktív együttműködésben, amely közelebb hoz minket ahhoz, hogy kisöpörjük a jelenleg hatalmon lévő bűnözőket a közéletből”.

Az MSZP szerint egyetlen út vezet a kormány leváltásához és a demokrácia helyreállításához, ha egy az egyben mérkőzünk meg a kormánypárti jelöltekkel.

Úgy tudni, Kiskunhalason, Kiskunfélegyházán, Kalocsán és Baján is formálódik már a közös ellenzéki indulás.

Ezek is érdekelhetnek