Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Külföld

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Pécsett is összeállt az ellenzék a Fidesz buktatásáért

Közös képviselőjelölteket indít Pécsett az ellenzék az önkormányzati választáson.
Közös képviselőjelölteket indít Pécsett az ellenzék az önkormányzati választáson. Fotó: pecsistop.hu

Az októberi helyhatósági választásokon Pécs 18 egyéni körzetében egy-egy közös képviselőjelöltet indítanak az ellenzéki pártok – jelentették be az együttműködésben részt vevő DK, MSZP, LMP, Jobbik és Momentum tisztségviselői szerdán sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Kunszt Márta, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője közölte: a körzetenkénti egy-egy önkormányzati képviselőjelölt állításának ügyében a pártok „koordinálni” fognak egymással.

Fogarasi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője azt mondta, az érintett pártok egyetértenek a város érdeke szempontjából legfontosabb célok és elképzelések tekintetében, ezek mentén jött létre ez az együttműködés.

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke, parlamenti frakcióvezetője hangsúlyozta:

pécsi illetőségűként személyesen is mindent megtesz azért, hogy az idei önkormányzati választáson megbukjon a Fidesz a megyeszékhelyen.

Szerinte a Fidesz csaknem tíz éve tartó városvezetésének legsúlyosabb következménye, hogy 13 ezer ember volt kénytelen elmenni a baranyai megyeszékhelyről megélhetési problémák miatt. A Fidesz bukásának biztosítása érdekében az LMP is hajlandó választókerületi szintű koordinációra más ellenzéki pártokkal – mondta, hozzátéve, hogy pártja „részvételi programalkotási folyamatot indít”.

Gulyás Emil, az MSZP önkormányzati képviselője jelezte: az ellenzéki pártok pécsi vezetői abban is megállapodtak, hogy megteremtik a szavazatmaximalizálás feltételeit.

„Ha ez létrejön, nagy valószínűséggel győzni fog az ellenzék Pécsett”

– mondta.

Péderi Tamás, a Momentum pécsi elnöke arról beszélt, leginkább a fiatalokat érinti „Pécs rossz városvezetése”, ezért egyik elsődleges céljuk e korosztály megszólítása, a közéletbe való bevonása, „valós alternatíva” felmutatása.

A lehetséges közös polgármesterjelöltre vonatkozó kérdésre válaszolva Keresztes László Lóránt azt mondta: pártjuk részéről ez még nyitott ügy, de szerinte szükség van olyan jelöltre, aki valamennyi ellenzéki párt támogatását bírja.

Az LMP-s politikus egyetért Mellár Tamással (Párbeszéd) abban, hogy az ellenzéki jelöltek „transzparens eljárásban” tegyék világossá programjukat és városvezetési elveiket.

Gulyás Emil közölte: az MSZP, a DK és a Momentum továbbra is Péterffy Attila, a Főtáv Zrt. műszaki, fejlesztési és karbantartási igazgatójának jelöltségét támogatja a pécsi polgármesteri posztra. Hozzátette, bíznak abban, hogy jelöltjük megkapja majd a többi párt támogatását is.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!