Belföld

Már halottgyalázással is vádolja a kormánymédia Magyar Pétert

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Pécsett is összeállt az ellenzék a Fidesz buktatásáért

Harta ViktorHarta Viktor
Közös képviselőjelölteket indít Pécsett az ellenzék az önkormányzati választáson.
Közös képviselőjelölteket indít Pécsett az ellenzék az önkormányzati választáson. Fotó: pecsistop.hu

Az októberi helyhatósági választásokon Pécs 18 egyéni körzetében egy-egy közös képviselőjelöltet indítanak az ellenzéki pártok – jelentették be az együttműködésben részt vevő DK, MSZP, LMP, Jobbik és Momentum tisztségviselői szerdán sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Kunszt Márta, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője közölte: a körzetenkénti egy-egy önkormányzati képviselőjelölt állításának ügyében a pártok „koordinálni” fognak egymással.

Fogarasi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője azt mondta, az érintett pártok egyetértenek a város érdeke szempontjából legfontosabb célok és elképzelések tekintetében, ezek mentén jött létre ez az együttműködés.

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke, parlamenti frakcióvezetője hangsúlyozta:

pécsi illetőségűként személyesen is mindent megtesz azért, hogy az idei önkormányzati választáson megbukjon a Fidesz a megyeszékhelyen.

Szerinte a Fidesz csaknem tíz éve tartó városvezetésének legsúlyosabb következménye, hogy 13 ezer ember volt kénytelen elmenni a baranyai megyeszékhelyről megélhetési problémák miatt. A Fidesz bukásának biztosítása érdekében az LMP is hajlandó választókerületi szintű koordinációra más ellenzéki pártokkal – mondta, hozzátéve, hogy pártja „részvételi programalkotási folyamatot indít”.

Gulyás Emil, az MSZP önkormányzati képviselője jelezte: az ellenzéki pártok pécsi vezetői abban is megállapodtak, hogy megteremtik a szavazatmaximalizálás feltételeit.

„Ha ez létrejön, nagy valószínűséggel győzni fog az ellenzék Pécsett”

– mondta.

Péderi Tamás, a Momentum pécsi elnöke arról beszélt, leginkább a fiatalokat érinti „Pécs rossz városvezetése”, ezért egyik elsődleges céljuk e korosztály megszólítása, a közéletbe való bevonása, „valós alternatíva” felmutatása.

A lehetséges közös polgármesterjelöltre vonatkozó kérdésre válaszolva Keresztes László Lóránt azt mondta: pártjuk részéről ez még nyitott ügy, de szerinte szükség van olyan jelöltre, aki valamennyi ellenzéki párt támogatását bírja.

Az LMP-s politikus egyetért Mellár Tamással (Párbeszéd) abban, hogy az ellenzéki jelöltek „transzparens eljárásban” tegyék világossá programjukat és városvezetési elveiket.

Gulyás Emil közölte: az MSZP, a DK és a Momentum továbbra is Péterffy Attila, a Főtáv Zrt. műszaki, fejlesztési és karbantartási igazgatójának jelöltségét támogatja a pécsi polgármesteri posztra. Hozzátette, bíznak abban, hogy jelöltjük megkapja majd a többi párt támogatását is.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Maszkos férfi rabolt ki egy pécsi gyógyszertárat fényes nappal, még szökésben van

Hármas karambol történt Pécsen

Most érkezett: megölte csecsemőjét egy 15 éves lány hajnalban Pécsen

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter