Bűnügy

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Baleset

Tűzforró autóban rekedt egy kétéves kisfiú Komáromban

Baleset

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Pécsett is összeállt az ellenzék a Fidesz buktatásáért

Pécs
Közös képviselőjelölteket indít Pécsett az ellenzék az önkormányzati választáson. Fotó: pecsistop.hu

Az októberi helyhatósági választásokon Pécs 18 egyéni körzetében egy-egy közös képviselőjelöltet indítanak az ellenzéki pártok – jelentették be az együttműködésben részt vevő DK, MSZP, LMP, Jobbik és Momentum tisztségviselői szerdán sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Kunszt Márta, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője közölte: a körzetenkénti egy-egy önkormányzati képviselőjelölt állításának ügyében a pártok „koordinálni” fognak egymással.

Fogarasi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője azt mondta, az érintett pártok egyetértenek a város érdeke szempontjából legfontosabb célok és elképzelések tekintetében, ezek mentén jött létre ez az együttműködés.

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke, parlamenti frakcióvezetője hangsúlyozta:

pécsi illetőségűként személyesen is mindent megtesz azért, hogy az idei önkormányzati választáson megbukjon a Fidesz a megyeszékhelyen.

Szerinte a Fidesz csaknem tíz éve tartó városvezetésének legsúlyosabb következménye, hogy 13 ezer ember volt kénytelen elmenni a baranyai megyeszékhelyről megélhetési problémák miatt. A Fidesz bukásának biztosítása érdekében az LMP is hajlandó választókerületi szintű koordinációra más ellenzéki pártokkal – mondta, hozzátéve, hogy pártja „részvételi programalkotási folyamatot indít”.

Gulyás Emil, az MSZP önkormányzati képviselője jelezte: az ellenzéki pártok pécsi vezetői abban is megállapodtak, hogy megteremtik a szavazatmaximalizálás feltételeit.

„Ha ez létrejön, nagy valószínűséggel győzni fog az ellenzék Pécsett”

– mondta.

Péderi Tamás, a Momentum pécsi elnöke arról beszélt, leginkább a fiatalokat érinti „Pécs rossz városvezetése”, ezért egyik elsődleges céljuk e korosztály megszólítása, a közéletbe való bevonása, „valós alternatíva” felmutatása.

A lehetséges közös polgármesterjelöltre vonatkozó kérdésre válaszolva Keresztes László Lóránt azt mondta: pártjuk részéről ez még nyitott ügy, de szerinte szükség van olyan jelöltre, aki valamennyi ellenzéki párt támogatását bírja.

Az LMP-s politikus egyetért Mellár Tamással (Párbeszéd) abban, hogy az ellenzéki jelöltek „transzparens eljárásban” tegyék világossá programjukat és városvezetési elveiket.

Gulyás Emil közölte: az MSZP, a DK és a Momentum továbbra is Péterffy Attila, a Főtáv Zrt. műszaki, fejlesztési és karbantartási igazgatójának jelöltségét támogatja a pécsi polgármesteri posztra. Hozzátette, bíznak abban, hogy jelöltjük megkapja majd a többi párt támogatását is.

Ez is érdekelhet:
Orbán Balázs: bármi áron meg kell akadályozni, hogy jöjjenek a migránskaravánok

Kapcsolódó hírek

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Most érkezett: megölte csecsemőjét egy 15 éves lány hajnalban Pécsen

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Meztelenre vetkőztettek, megaláztak, megvertek egy hajléktalant fiatalok múlt vasárnap Pécsen

Maszkos férfi rabolt ki egy pécsi gyógyszertárat fényes nappal, még szökésben van

Hármas karambol történt Pécsen

Leszámolás? Egymásnak esett két csapat Pécs belvárosában, két férfit elgázoltak – videón az eset

Most kaptuk! Emberölés miatt vettek őrizetbe egy nőt Pécsen