Közlekedés

Megszólalt a MÁV, miután az osztrákok levágták a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról

Kultúra

Tömeges kirúgás kezdődött a Petőfi Rádiónál, a zenei szerkesztő is ment a levesbe

Bűnügy

Börtönőrök életveszélyesen megvertek egy fogvatartottat, őrizetbe vették őket

A közmédia úgy tudja, bármelyik pillanatban startolhat a „migránskaraván”

Harta ViktorHarta Viktor

A közmédia értesülései szerint „bármelyik pillanatban útnak indulhat a migránskaraván” Görögországból; az illegális bevándorlókat állítólag rohamrendőrök vették körül a helyszínen csütörtök délután.

Az M1 helyszíni tudósítója, Muci Attila közölte: az elmúlt órákban folyamatosan nőtt a migránsok száma a tábor mellett, ahol felsorakoztak a rohamrendőrök is. Szavai szerint több száz illegális bevándorló van a helyszínen, egy környező táborból is csatlakoztak hozzájuk, és vannak, akik kifejezetten ezért jöttek Szalonikibe.

A migránsok azt mondják, el akarják érni a „kritikus tömeget”, abban bíznak, hogy ebben az esetben nem tudják őket feltartóztatni. Macedónia, Szerbia és Bosznia irányába, majd onnan az Európai Unióba indulnának

– magyarázta a propagandaadó tudósítója az MTI szerint.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1-nek arról mesélt, ha több ezres vagy tízezres tömeg indul el, azt rendőri erőkkel „szinte lehetetlen” úgy megállítani, hogy ne történjenek komoly atrocitások. Az a kérdés, hogy a görög kormány milyen politikai döntést hoz: megállítja-e a karavánt, vagy – ahogy az elmúlt években – „tessék-lássék intézkedések” után gyakorlatilag útnak indítják ezt a csapatot – mondta.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján mindenki megnyugtatott, a magyar határvédelem felkészült és képes megvédeni az országot a migránskaravántól – bármi is legyen az, és bárhányan is akarnának éppen az idegengyűlölő Magyarországon kikötni a migránsok közül.

Ezek is érdekelhetnek

A ruszkibérenc, Magyarországot a német nagytőkének és a kínai gyarmatosítóknak kiárusító Fidesz frakcióvezetője: Magyarország függetlenségét minden eszközzel meg kell óvni a külföldi befolyásszerzési kísérletektől

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

BREAKING, NAGY A BAJ! Megbuzító könyvet fogott Hidvéghi Balázs a Liszt Ferenc reptéren, bejelentést tett a főispánnál

Összeütközött két autó Budapesten, 23 szír bevándorló került elő

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

Gépfegyverrel lőttek Mórahalomnál szerb és magyar járőrökre