Orbán Balázs: bármi áron meg kell akadályozni, hogy jöjjenek a migránskaravánok

Kifulladóban a migránskártya, itt az új kommunikációs blődli, a migránskaraván!

Orbán Balázs: bármi áron meg kell akadályozni, hogy jöjjenek a migránskaravánok

A magyar kormány azt várja az Európai Unió illetékes szerveitől, hogy lépjenek fel a migránskaravánok ellen, akadályozzák meg, hogy elinduljanak – magyarázta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerda reggel az M1 propagandakanálison.

A „migránskaraván” szót a Migrációkutató Intézet dobta be először a közbeszédbe a múlt héten. A rekordmennyiségű feltételes szóval, találgatással dolgozó esszéjüket a Mandiner szemlézte, aminek jóslatait tegnap már tényként tálalta az M1, hogy aztán ma már az államtitkár annál is kétségbeesettebben kérlelje „a Brüsszelt” az állítólagos karaván megállítására. Úgy tűnik, most egy darabig ez a szó fog a csapból is folyni (miután a „migránskártyázás” nem jött be, túl hamar cáfolta a kormány csúsztatásait az Európai Bizottság).

Orbán Balázs az M1 nézőit megnyugtatta: Magyarország mindenképpen megvédi a határokat, s a kerítés állni fog, de azt, hogy a migránskaravánok az unió területére lépjenek,

bármi áron meg kell akadályozni, hiszen nincs más megoldás.

Az államtitkár szerint az látszik egyébként, hogy a karavánokat az interneten, a közösségi média segítségével szervezik, s ez nem lehet véletlen. Mára az ilyen akciók politikai termékekké váltak, amelyeket tulajdonképpen a bevándorlást támogató erők vetnek be – magyarázta. Arra nem tért ki, hogy ha levelezőlapon, vagy füstjelekkel szerveznének valakik valamit, akkor is össze tudná-e kötni a dolgot a „bevándorlást támogató erőkkel”.

Orbán Balázs a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című propagandaműsorában is fellépett gondolataival: ott arról magyarázott szintén tényként állítva, hogy a karavánoknak egyetlen céljuk van, nyomás alá helyezni az illegális bevándorlást nem támogató tagállamokat, s elérni, hogy kinyissák a kapukat, a határokat.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek