Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Orbán úgy tudja, Európában be vannak tiltva a keresztény országok

A Zöld-foki Köztársaságig kellett mennie, hogy nyíltan beszélhessen identitáskérdésekről.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) tárgyalása Ulisses Correia e Silvával, a Zöld-foki Köztársaság miniszterelnökével Praiában 2019. március 28-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) tárgyalása Ulisses Correia e Silvával, a Zöld-foki Köztársaság miniszterelnökével Praiában 2019. március 28-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A keresztény kultúra közös gondolkodási alap Magyarország és a Zöld-foki Köztársaság között – magyarázta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Zöld-foki Köztársaság fővárosában, Praiában, ahol előzőleg Szijjártó Péter konstatálta, hogy az alig egy budányi lakosú, óceán közepén elhelyezkedő szigetről nem veszélyezteti a migránsinvázió a több ezer kilométerre lévő Európát.

Orbán Viktor elmondta: a Zöld-foki Köztársaság miniszterelnökével együtt vannak a kereszténydemokrata internacionáléban, annak mindketten alelnökei. Azt mondta, amikor a miniszterelnökkel Budapesten találkozott, rájöttek, hogy a keresztény kultúra, amelyben nevelkedtek, lehetővé teszi, hogy egymástól több ezer kilométerre is hasonlóan lássák a világot.

Orbán úgy tudja,

ritka a mai világban, hogy egy ország magát nyíltan kereszténynek vallja.

„Európában ez be is van tiltva” – állította, hozzátéve: „ott identitáskérdésekről nem lehet ilyen nyíltan beszélni, más világ van”.

Közölte: a diplomácia területén Magyarország az Európai Unióban az egyetlen, vagy két ország közül az egyik, amely támogatja a Zöld-foki Köztársaság vízummentességét.

Megállapodtak abban, hogy 35 millió euróból létrejött egy kötött segélyhitelprogram, amely a Zöld-foki Köztársaság mezőgazdaságának, vízgazdálkodásának fejlesztésére fordítódik. Egy 15 millió eurós magánhitel lehetőségét is megnyitották, hogy a két ország vegyes vállalatokat hozhasson létre.

Orbán magyarázott arról is, régi hagyománya van a Stipendium Hungaricum programnak, amelynek keretében külföldi diákoknak ad a magyar állam ösztöndíjat, hogy Magyarországon tanulhassanak.

„Így próbálunk barátokat gyűjteni a világban”

– mesélte Orbán Viktor, ezen felül szívesen fordítanak pénzt arra is, hogy a Kodály-módszert népszerűsítsék a Zöld-foki Köztársaságban – magyarázta a miniszterelnök.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz